VERSLAG: August Burns Red e.a. - 27/10 - Effenaar

VERSLAG: Bas van Poppel  

August Burns Red

Als onderdeel van een slopend lange tour van 45 concerten, staan August Burns Red en voorprogramma’s vandaag in de Effenaar te Eindhoven.

De eerste band speelt al vroeg en is bij binnenkomst al klaar. The Devil Wears Prada begint niet lang erna aan hun set. Geluidsproblemen doen de muziek van dit zestal echter geen goed. Waar de band binnen het genre metalcore valt, lijkt het vandaag meer een combinatie tussen Linkin Park en Dimmu Borgir. De zanger leeft zich op het podium uit en krijgt het publiek behoorlijk mee, maar het ruime half uur speeltijd is genoeg voor deze groep.

Bij aanvang van August Burns Red is de zaal iets leger dan tijdens het voorprogramma, of het publiek is wat meer naar voren gaan staan. De Amerikanen spelen een set van ruim een uur waar in ze duidelijk laten zien hoe groot het niveau verschil is met het voorprogramma. Met name nummers als ‘Medler’ en ‘Salt & Light’ knallen er uit. De ene na de andere stagediver springt ondertussen van het podium met de meest rare sprongen, tot salto’s en bommetjes toe.

Tegen het einde voeren drummer en bassist gezamenlijk een drumsolo op om vervolgens af te sluiten met de nummers ‘Empire’ en ‘White Washed’. De band slaat het recent uitgebrachte kerst album Sleddin’Hill helaas over, maar het is dan ook nog geen kerst dus dat is ze te vergeven. Opvallend is ook dat het publiek het vanavond moet stellen met enkel tapbier en fris, waar de Effenaar normaal heel wat meer biedt.

Verslag gemaakt op: 27 oktober 2012
 

NICO DIJKSHOORN & RONALD GIPHART - 26/10 - LEIDSE...Na een succesvolle tournee met Leon Verdonschot, gaat Nico Dijkshoorn nu met...

TEAM ME - 28/10 - TIVOLI Een koude zondagavond in Tivoli de Helling. Will Knox verwarmt de Helling...