VERSLAG: Team Me - 28/10 - Tivoli

VERSLAG: Kim Raven  

Team Me - 28/10 - Tivoli

Singer-songwriter Will Knox opent deze zondagavond 28 oktober als voorprogramma van indiepopband Team Me in Tivoli de Helling in Utrecht met mooie luisterliedjes. Het is het eerste concert van Will Knox in Nederland.

Helaas is het vrij leeg, dat doet niks af aan het enthousiasme van Will Knox. Hij is goed bij stem en begeleidt zichzelf op gitaar. Hij doet niet echt iets bijzonders, een van de vele singer-songwriters die belachelijk goed zijn, maar toch net niet geweldig. Ook de teksten pakken het publiek niet echt. Will Knox zingt ook één uptempo liedje, namelijk ‘Bullets’. Dit liedje komt van de EP Lexicon’ die begin November uit komt. Dit is muziek om bij een comic te luisteren. De downloadcode staat in het boek. Hij moet heel veel stemmen tussendoor, toch blijft het publiek heel stil. Hij gooit een grote rode ballon gekregen van Team Me het publiek in, een goede mogelijkheid om met hen te communiceren.

Daarna is het podium omgebouwd en klaar voor een feestje. Er hangen vlaggetjes aan alle microfoons en er liggen grote ballonnen op het podium. De zes bandleden van Team Me zien er al even vrolijk uit. Hierdoor krijgt het geheel een net over de top hippie effect. De wisselende set van Team Me is mooi opgebouwd en komt tot een hoogtepunt met het laatste liedje Show Me waarbij zanger Marius D. Hagen in het publiek gaat staan. Ook de nummers van de toegift komen vanuit het publiek, de heren en dame van Team Me ogen op het einde eindelijk wat energieker, wel een beetje te laat eigenlijk.

Het is een zondagavond en dat is aan het publiek en Team Me merkbaar. De kleine groep mensen bewegen nauwelijks, de sfeer is ingetogen. De band oogt moe en de show kabbelt een beetje voort. De heren zijn niet altijd even goed bij stem, maar Elida Inman, de enige vrouw in de band, zingt er goed. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, ondanks de vermoeidheid wordt de set niet rommelig. Enthousiasme is deze avond niet genoeg om iedereen mee te krijgen.

Zelfs tussen de nummers door krijgen de bandleden het publiek niet mee. Hoge uitzondering is de hit ‘Dear Sisters’ waarbij iets uitgebreider bewogen wordt door het publiek, maar dansen is een te groot woord. De ballonnen in het publiek zorgen wel voor wat vermaak en wat beweging. Helaas niet genoeg om de sfeer zo vrolijk als de versieringen op het podium te maken.

De dansbare indiepop van Team Me haalt het niet bij de ingetogen set van voorprogramma Will Knox.

 
festival logo

AUGUST BURNS RED E.A. - 27/10 - EFFENAARAugust Burns Red is weer in het land als onderdeel van een lange tour. Sinds...

festival logo

MIKA - 27/10 - PARADISO Mika trapte zijn Europese tour af in Paradiso Amsterdam. Podiuminfo was erbij...