VERSLAG: DragonForce - 9/10 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij DragonForce in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

Dragonforce + Huntress + Kissin' Dynamite

Dragonforce is weer in het land, met een nieuw album op zak en een nieuwe zanger staan de Britten twee maal in Nederland en Belgie.

Opener op de tour is het Duitse Kissin Dynamite. De heavy metal band straalt een en al glamrock uit. De zaal is pas voor de helft gevuld maar de zanger weet behoorlijk wat mensen wakker te krijgen. Liefhebbers van Steel Panther moeten dit zeker eens gaan zien.

Huntress uit Amerika probeert op deze tournee wat Europese fans te winnen. Voor het oog biedt de band onder leiding van de blonde ex Playmate Jill Janus zeker genoeg. Qua gehoor is de thrash/doom metal ook goed te pruimen, hoewel niet alles even strak klinkt.

Hoofdact Dragonforce speelt in 013 de eerste show van een tournee die ruim twee maanden zal duren. De band speelt behoorlijk wat nieuw werk van het recent uitgebrachte The Power Within en pakken daarnaast terug naar hun bekendste albums Sonic Firestorm en Inhuman Rampage. Nieuw frontman Marc Hudson kan de hoge en lage tonen van de oudere albums prima aan maar klinkt bij de nieuwe nummers toch het best. Als toegift krijgt het publiek de hit waar alles mee is begonnen; “Valley Of The Damned”.

Geluidstechnisch zijn er wat problemen, met name bij de zanger die vaak niet te horen is in de zaal. Het enthousiasme van de groep is er gelukkig niet minder om en het publiek vind het allemaal best. Nou hebben ze nog twee maanden om de show tijdens de tournee te perfectioneren, zodat in november het dak van de Melkweg in Amsterdam er af kan.

FOTOGRAFIE: Evelyne Steenberghe  

12
DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 DragonForce foto DragonForce - 9/10 - 013 Huntress foto DragonForce - 9/10 - 013 Huntress foto DragonForce - 9/10 - 013 Huntress foto DragonForce - 9/10 - 013
 
12
 

THE CROOKES - 12/10 - BITTERZOETNa het voorprogramma van Richie Hawley te hebben vertolkt, stonden The...

FU MANCHU - 11/10 - EFFENAAR Wanneer je spreekt over stonerhelden mag Fu Manchu zeker niet in het rijtje...