VERSLAG: Gallows - 20/9 - Sugar Factory

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Gallows

Vanavond staat Gallows in de Sugar Factory om hun nieuwe album te promoten. Het album is een week uit en heeft alleen maar lovende recensies gekregen van pers en de fans. Nu krijgen we de kans om het nieuwe werk voor het eerst live te horen. Genoeg dus om naar uit te kijken.

De band knalt er in met ‘Misery’ en ‘Everybody Loves You (When You’re Dead)’ van het nieuwe album. Het geluid staat ontzettend slecht wat resulteert in alleen maar bas en een drumstel wat te horen is. Daarom komt het publiek moeizaam los maar naar een paar nummers kan het echte feest beginnen tot opluchting van Gallows zelf zo lijkt het. Daarna is er namelijk veel meer energie te ontdekken bij de band wat weer extra aanstekelijk werkt op het publiek. Het mondt uit in een gezellig avondje moshen en meebrullen op de voornamelijk nieuwe songs die gespeeld worden.

Tijdens het optreden in de 013 leek de nieuwe ,zanger Wade Macneil , moeite te hebben om de oude nummers geloofwaardig te brengen. Nu is daar niks van te merken en komt het een stuk krachtiger over. Met nummers als ‘London Is The Reason’ en ‘In The Belly Of The Shark’ kan het nooit fout gaan natuurlijk.

Gallows lijkt herboren en ze kunnen nu eindelijk vooruit kijken met een machtige nieuwe plaat en een brute nieuwe frontman. De albums zijn misschien duister, live zijn het beesten, maar de toekomst is rooskleurig.

Verslag gemaakt op: 20 september 2012
 

ABSYNTHE MINDED - 23/9 - MEZZDe Belgische rockband Absynthe Minded heeft weer zes maal ons land aan...

HEIDEROOSJES - 22/9 - MELKWEG Heideroosjes stond voor de allerlaatste keer in de Melkweg en Podiuminfo was...