VERSLAG: Children Of Bodom - 15/6 - Melkweg

VERSLAG: Stefan Zegerius  

Children Of Bodom

De melodische deathmetal virtuozen van het Finse Children Of Bodom keren vanavond terug naar de Amsterdamse Melkweg. Deze tour is ter ere van het 15-jarig bestaan van de band. We mogen dus een zeer gevarieerde setlist verwachten met tracks van ieder album. Voordat we echter door de band vermaakt kunnen worden krijgen we eerst nog een support act voor onze kiezen.

Die Apokalyptischen Reiter mag de avond openen en ik kan er een kort en krachtig oordeel over vellen. Deze band wekt een indruk welke uiterst matig te noemen valt. De Duitse taal betreft een smaakkwestie, maar wordt door velen als storend ervaren. Afgezien daarvan is het spel bij vlagen erg slordig. Het publiek wordt meegesleept in een veel te lange set waarin de band niet weet te overtuigen. Om het plaatje compleet te maken wist te geluidsman het geluid flink te overstemmen. De op een schommel zittende leernicht/toetsenist wist gek genoeg ook geen waarde toe te voegen aan dit matige optreden.

Aan Children Of Bodom de niet geheel lastige taak om het vorige optreden te overtreffen. Met het openingsnummer ‘Warheart’ heeft de band direct de fans van de oude garde enthousiast. Gelukkig stemt dit de nieuw generatie fans ook meer dan tevreden. De tent wordt direct volledig afgebroken. De fans van het eerste uur zijn de afgelopen jaren collectief teleurgesteld door het uitbrengen van zeer matige albums door de band. Het lijkt alsof de band vanavond met een goedmaker bezig is. Er komen voornamelijk tracks van de eerste albums voorbij, wat resulteert in een geweldige sfeer in de zaal. ‘Hate Me’ wordt luid meegebruld, ‘Silent Night, Bodom Night’ pakt uit in een enorme moshpit en ‘Needled 24/7’ zelfs in een keiharde circlepit. Het prachtige ‘Angels Don’t Kill’ zorgt voor een volledig headbangende zaal en een heerlijke opzwepende sfeer. Het spel van meestergitarist Alexi Laiho is vanavond weer om je vingers bij af te likken. Helaas is nog steeds te merken dat het collectieve spel ietwat te wensen overlaat in vergelijking met de live prestaties van de band toen gitarist Alexander Kuoppala nog tot de line-up behoorde. Aan de andere kant is het nogal mierenneuken wat ik doe. De set is weer geweldig en de band laat vanavond niets te wensen over.

Children Of Bodom speelt werkelijk de sterren van de hemel. Laten we nu met z’n allen hopen dat deze band weer waardevolle albums gaat uitbrengen, want ze moeten het de laatste jaren alleen nog hebben van hun live optredens, welke toch wel erg briljant zijn. Dat bewijs is vanavond wederom luid en duidelijk afgeleverd.

Verslag gemaakt op: 15 juni 2012
 

GUUS MEEUWIS - 17/6 - PHILIPS STADIONVoor het zevende jaar speelt Guus Meeuwis zijn 'Groots met een zachte G'...

PAUL WELLER - 15/6 - HMH Paul Weller kwam langs in de HMH en Podiuminfo was natuurlijk van de partij....