VERSLAG: The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij The Asteroids Galaxy Tour in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG: Nina de Koning  

The Asteroids Galaxy Tour

Op de TV worden ze gefeatured in de nieuwe Heineken commercial met hun tamelijk oude nummer ‘The Golden Age’ en je kan de laatste tijd geen muziektijdschrift meer open doen of ze staan er in: The Asteroids Galaxy Tour. Terwijl ze in november 2011 nog in de Kleine Zaal van het Paradiso stonden, hebben ze nu inmiddels de Grote Zaal bereikt en mogen ze hun kunstjes daar komen vertonen. Het concert was binnen korte tijd helemaal uitverkocht en er is ook nog een voorprogramma meegenomen in de vorm van een pittig klinkende bandje uit Utrecht genaamd ‘Color Ones’.

Het evenement wordt gesponsord door ‘Electronic Beats’ (die onder andere een gelijknamig blad bezitten waar Mette Lindberg, zangeres van de band, ook aan mee schrijft) en dat is te merken ook. Overal wordt er druk geadverteerd. Het is duidelijk dat de band allang niet meer hetzelfde is als bij het uitgeven van de eerste plaat, toen ze met moeite nog een kleine zaal konden vullen.

Rond 19:45 (een kwartier te laat!) weet eindelijk het voorprogramma ‘Color Ones’ het podium te betreden. Er wordt geopend met de single ‘See The World’ en vandaar uit probeert de band het geheel nog een beetje uit de bouwen, wat ze enigszins moeilijk wordt gemaakt door de timide respons van het, qua uiterlijk en leeftijd, nogal diverse publiek. Met een redelijk geslaagde cover van ‘Feels So Good’ van Calvin Harris weet de band aan het einde van hun optreden nog enigszins beweging bij het publiek te creëren en wordt er zowaar nog even hard geapplaudisseerd. Niet wetende of dit voor hun muzikale prestaties is of dat het publiek zo snel mogelijk de band het podium wil zien verlaten.

Als The Asteroids eenmaal het podium beklimmen is het glitterfestijn begonnen. Mette en haar blonde krullen maken het af door gehuld in een glitterkostuum het podium op te stappen. Er wordt geopend met het nummer ‘The Sun Ain’t Shining No More’ en heupwiegend over het podium maakt de zangeres met een gigantische lach op haar gezicht het hele publiek gek. Er wordt genoten door zowel het publiek als de band, wat zich bij de band erg uit bij de mensen die de blaasinstrumenten bespelen aangezien die duidelijk niet stil kunnen blijven staan.

Ergens in het midden wordt een van de grootste hits, ‘Around the Bend’, ingezet, wat de band zelf niet te goede komt. Het publiek, op een paar hardcore fans na, kakt hierdoor een beetje in bij de resterende nummers en na de overduidelijke encore (‘The Golden Age’ was immers nog niet gespeeld) komt iedereen ook een beetje beteuterd uit de zaal gelopen. Desalniettemin deed het niet af aan de kwaliteit en het enthousiasme waar The Asteroids zich de zaal voor een avond eigen mee heeft gemaakt. Nog net geen ‘Heart Attack’, maar het zat er wel dichtbij!

FOTOGRAFIE: Bas van der Vorm  

12
The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso The Asteroids Galaxy Tour foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso Color Ones foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso Color Ones foto The Asteroids Galaxy Tour - 23/4 - Paradiso
 
12
 

DANDY WARHOLS - 25/4 - MELKWEGThe Dandy Warhols bestaat inmiddels twintig jaar en kwam samen met een nieuw...

OF MONSTERS AND MEN - 23/4 - BITTERZOET De heren en dame van Of Monsters and Men kwam naar een uitverkocht...