VERSLAG: Ill Niño - 22 juni - Tivoli

VERSLAG:

Ill Nino in Tivoli

Agresión en Ill Niño; mooie namen op een affiche voor een metalfan. Helaas valt Agresión nogal tegen. De band speelt niet strak en maakt veel fouten. Tijdens het optreden vertelt de frontzanger dat dit één van de laatste optredens van de band zal zijn. Ze stoppen ermee en gaan verder met een nieuw project. Jammer, maar het verklaart wel waarom het optreden niet echt spetterend is. De chemie is duidelijk verdwenen.

Om 20:40 betreedt Ill Niño het podium met de woorden: “Good evening Holland!”. Er volgt meteen een knallende riff. Het publiek is enigszins overrompeld door de harde opening, maar al snel begint iedereen te springen en ontstaat er een bepaalde chemie tussen de band en het publiek. Doordat de band het publiek goed bij het optreden betrekt en zij een goede set neerzetten, bevat het concert alle ingrediënten voor een goed concert. Enige minpuntje is de belichting. Die staat afgesteld alsof het op de bon is.

Na een half uur spelen neemt de band een korte pauze. Het publiek begint meteen “We want more!” en “Spelen! Spelen! Spelen” te schreeuwen. Deze laatste woorden vat de band waarschijnlijk op als “Slayer! Slayer! Slayer!”, want als ze terugkwamen beginnen ze met de intro van ‘Raining Blood’. Zelfs op een cover reageert het publiek erg enthousiast.

Helaas speelt Ill Niño maar een klein uur en is het optreden al voor 22:00 uur weer afgelopen. Met de afsluitende woorden: “Holland, we love you and we will be back soon” kunnen we echter gerustgesteld zijn. Hopelijk kunnen we binnenkort weer genieten van een ouderwetse, energieke metal avond.

Verslag en foto's gemaakt op: 22 juni 2006

FOTOGRAFIE:

Agresión foto Ill Niño - 22 juni - Tivoli Agresión foto Ill Niño - 22 juni - Tivoli Agresión foto Ill Niño - 22 juni - Tivoli Ill Niño foto Ill Niño - 22 juni - Tivoli Ill Niño foto Ill Niño - 22 juni - Tivoli Ill Niño foto Ill Niño - 22 juni - Tivoli Ill Niño foto Ill Niño - 22 juni - Tivoli Ill Niño foto Ill Niño - 22 juni - Tivoli
 
 

THE SHAVERS - 23 JUNI - KASTEELPopppodium 'Het Kasteel' in Alphen a/d Rijn is een tijd lang gesloten geweest...

BUSTA RHYMES - 16 JUNI - HMH Hiphoplegende Busta Rhymes draait al heel wat jaren mee in de hiphop-scene....