VERSLAG: The Drums - 14/9 - Paradiso

VERSLAG:

The Drums

The Drums scoorden in 2010 met ‘Let’s Go Surfing’ misschien wel dé zomerhit van dat jaar. Na een goed ontvangen debuutalbum is het in 2011 tijd voor de opvolger, Portamento. Het album maakt voor het overgrote deel gebruik van dezelfde formule waar ze eerder flink mee scoorden, dansbare indie-surfpop met neerslachtige teksten. Om de mensen kennis te laten maken met het nieuwe materiaal voordat ze eind dit jaar op tour gaan (in november staat de band in de Effenaar) geven ze eerst een showcase in de kleine zaal van Paradiso.

Om stipt 10 uur komt het vijftal het podium op wandelen, wat opvalt is dat de zaal niet helemaal gevuld is, ondanks dat het al een tijdje uitverkocht is. De kans is groot dat dit komt doordat op dezelfde avond The Specials ook in Paradiso staan geprogrammeerd en veel mensen de grote zaal zijn ingeslopen. Er wordt meteen begonnen met ‘What You Were’, één van de betere nummers van de nieuwe plaat. Ondanks dat blijven de meeste mensen nog een beetje onwennig stilstaan, dat verandert stilaan bij bekendere nummers van het eerste album als ‘Me And The Moon’ en ‘Best Friend’. Ook nieuwe single ‘Money’, die in een razendsnelle versie voorbij komt, zorgt ervoor dat de voeten van de vloer gaan.

Rond dezelfde tijd weet ook het publiek dat bij The Specials stond de kleine zaal te vinden. Zij zijn net op tijd voor strakke uitvoeringen van oude en nieuwe nummers als ‘Down By The Water’, ‘Book Of Revelation’ en ‘I Need A Doctor’. Als de band na ‘How It Ended’ het podium verlaat gelooft niemand dat het concert afgelopen is, ze hebben immers ‘Let’s Go Surfing’ nog niet gespeeld. Na luttele seconden komen ze weer het podium op voor een toegift. Na ‘It Will All End In Tears’ en ‘The Future’ bedanken ze het publiek nogmaals en verlaten ze weer het podium, de meeste mensen in de zaal kijken elkaar even vertwijfeld aan. Als dan de lichten aangaan en de DJ de muziek weer aanzet druipen er een aantal concertgangers jammerend af, ‘Let’s Go Surfing’ is niet voorbijgekomen. Maar dat doet niks af aan de kwaliteit van het optreden.

Is het baanbrekend wat ze doen? Nee. Zijn ze de Joy Division van deze generatie? Nee. Zijn ze de ultieme band om je ruim een uur lang dansend in het zweet bij te werken? Absoluut.

 

10 JAAR FESTIVALINFO - 15/9 - MELKWEGFeest! Festivalinfo bestaat tien jaar en daarom organiseerden we een concert...

KITTY, DAISY & LEWIS - 13/9 - MELKWEG Kitty, Daisy & Lewis kwamen langs in Amsterdam en Podiuminfo was natuurlijk...