VERSLAG: Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje

Podiuminfo was aanwezig bij Eva de Roovere in Paard voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 21 foto's.

VERSLAG: Kim Raven  

Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje

Eva De Roovere betreedt het podium met vijf mannen in zwart of grijs pak op een rustige vrijdagavond in de kleine zaal in het Paard van Troje. De zaal loopt vrij snel vol met een publiek bestaande uit 35 plussers.

“De mannen hebben mij gevraagd zo nu en dan wat te vertellen, zodat ze aan hun pintje kunnen drinken,” vertelt de Vlaamse Eva. Op dat moment klikken alle blikjes open. De nieuwe cd Mijn Huis (dit jaar uitgekomen) wordt voor het eerst live gepresenteerd. Een hoop nummers van dit album komen voorbij. Eva heeft voor dit album samen gewerkt met haar helden. Zo is het nummer 'Ik ga op reis' een samenwerking met Spinvis. Eva de Roovere maakt rustige luisterpop, met enkele uitzonderingen zoals 'Anoniem' en 'Niemand zoals wij'. Dan worden de heupen wat bewogen en voorzichtige danspasjes gedaan.

De stem van de zangeres is prettig om naar te luisteren, continu zuiver en altijd aandoenlijk vanwege het Vlaamse accent. Daarnaast praat ze tussen de liedjes door oprecht over hoe liedjes ontstaan zijn of over de band, elke keer met humor. Zoals het moment dat het publiek als 'backing vocals' het solomomentje heeft, ze grapt "in België halen ze 100db" en natuurlijk gaan wij Nederlanders dan harder 'tuduhuhu'-en.

De mannen bespelen alle instrumenten (toetsen, saxofoon, bass, drums, gitaar en meer) en zingen soms mee, zoals in 'Antwerpen'. Daarin zingt de bassist mee. De stemmen vloeien prachtig samen in dit uptempo nummer. Dit liedje is een ode aan de streek waar Eva vandaan komt: "we komen uit Belgie, daar kunnen we ook niks aan doen".

De bandleden maken onderling veel oogcontact en hebben zelfs soms hele arrangementen als spiekbriefjes liggen. Hierdoor kan de geoefende concertbezoeker zien dat ze niet geweldig op elkaar ingespeeld zijn, gelukkig klinkt het heel veel beter dan het eruit ziet.

Eva De Roovere moet vaker met haar tourbus 'helemaal naar Nederland on tour' gaan, wat ze doet het geweldig en windt het publiek met gemak om haar vinger.

FOTOGRAFIE: Mariëlle Janssen  

12
Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje Eva de Roovere foto Eva de Roovere - 20/5 - Paard van Troje
 
12
 

REINCARNATUS - 21/5 - ROCK TEMPLEReincarnatus bestaat uit zeven dames en zij spelen een mix van middeleeuwse...

RIVERSIDE -20/05 - METROPOOL Riverside was weer in Nederland! O.a. gaven zij een show in het goed gevulde...