VERSLAG: Monks Avenue - 17/3 - Effenaar

VERSLAG:

Monks Avenue - 17/3 - Effenaar

De Brabantse band Monks Avenue presenteert vanavond hun selftitled debuutalbum ‘Monks Avenue’ in de kleine zaal van de Effenaar in Eindhoven. Dit is echter geen normale albumpresentatie, want de plaat is niet fysiek uitgebracht. Het album is door hun platenmaatschappij alleen digitaal op Spotify uitgebracht. De naam van de avond is dan ook: ‘Spotify presents: Monks Avenue’.

Om het publiek wat op te warmen heeft Monks Avenue de Zeeuwse singer-songwriter Patrick Le Duc en band meegebracht. Deze band uit Goes heeft in oktober vorig jaar zijn debuutalbum uitgebracht, waarop ook Paskal Jakobsen en Peter Slagter van Bløf te horen zijn.
Vanaf het begin van de avond is de zaal goed gevuld. Patrick Le Duc zet met veel enthousiasme en zijn lage maar zeer krachtige stem een strakke show neer, maar krijgt helaas weinig response uit de zaal. Patrick Le Duc verdient meer, maar het is duidelijk voor wie de bezoekers zijn gekomen: Monks Avenue.

Voordat Monks Avenue op komt, zijn er grote Spotify logo’s op de schermen in de zaal te zien. De schermen gaan uit en de band start met een bombastisch intro die doorloopt in hun tweede single ‘Virtual Reality’ in te zetten. Het is direct duidelijk dat band heeft gewerkt aan hun podiumpresentatie en styling in vergelijking met eerdere shows.

Wanneer de band hun debuutsingle ‘The Rain’ begint, blijkt dat ze de single hebben uitgebreid met kwalitatief goede muzikale tussenstukken. Het uiterlijk van de zanger doet sommigen aan Adam Levine van Maroon 5 denken, maar ook dit nummer komt erg dicht in de buurt van de sound van Maroon 5. De band speelt als een geoliede machine, en straalt veel passie en plezier uit. Uit de zaal klinkt een luid applaus, wanneer de band het podium verlaat. Ze komen terug om vervolgens vier gloednieuwe nummers te spelen, allen met een rockende funky sound.

Het debuutalbum wordt goed ontvangen door de aanwezigen. De band is energiek, strak, heeft een charismatische zanger en zorgt voor interactie met het publiek. Ze bezitten alle ingrediënten om ook de rest van Nederland te veroveren.

 
festival logo

HURTS - 19/03 - MELKWEGEen overvolle Melkweg is zaterdagavond helemaal klaar voor een concert van...

festival logo

GOOSE - 19/3 - MEZZ De Belgische electropunkband Goose is weer in Nederland. Het viertal...