VERSLAG: 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij 30 Seconds To Mars in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG:

30 Seconds To Mars - 8/6 - 013

De Amerikaanse alternative rockformatie 30 Seconds to Mars behoort al een aantal jaren tot de top van zijn genre. Dat de band ook in Nederland een grote fanbase heeft opgebouwd wordt begin dit jaar duidelijk wanneer de Amsterdamse Heineken Music Hall binnen no time uitverkocht wordt. Ook de show in 013 is uitverkocht en de fans liggen al uren voor de show voor de deur om een glimp op te vangen van hun idolen.

De supportact van vanavond wordt verzorgd door de band MakeBelieve. Dit vijftal uit Groningen is hard bezig om zichzelf naar de top van de (power)pop/rock scene van Nederland te vechten. En hoe! Begin dit jaar tourden ze als supportact van Destine langs de Nederlandse clubs en werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Als klapper op de vuurpijl staan ze komende zomer op het Sziget festival in Hongarije.

Dat MakeBelieve al ruim vier jaar samen het podium deelt is duidelijk te zien en te horen. De band speelt strak, heeft een goede uitstraling en hitgevoelig songmateriaal. Zanger Joey weet precies hoe hij het publiek moet bespelen en maakt zelfs nog een “Robbie Williams-je” door alle bezoekers op een en hetzelfde moment een foto te laten maken. MakeBelieve valt vanavond duidelijk in de smaak en het lijkt dan ook niet lang meer te duren voor de band definitief op de kaart staat!

Na een korte change-over is het tijd voor 30 Seconds to Mars. Jared Leto en consorten trappen af met de songs ‘Night of the Hunter’ en ‘Vox Pupuli’, beiden afkomstig van hun meest recente studioalbum This Is War. Al snel blijkt dat Jared live een prima frontman is maar vocaal nog steeds tekort schiet. Hij weet dit echter wel op een goede manier te compenseren met veel energie en beeldspraak op het podium. De hoge noten laat hij, als vanouds, over aan het publiek die dit op een prima manier invullen.

Op het verzoek van de band om glow in the dark-staafjes mee te nemen naar Tilburg is massaal gehoor gegeven door de fans. Sfeerverhogend werkt het wel, maar wellicht heeft de band achteraf spijt van het verzoek. Gedurende het concert worden Jared en de zijnen diverse malen bekogeld met de staafjes, wat tot enkele genante momenten leidt. Dit komt het beste naar voren wanneer de frontman zich halverwege het concert naar de geluidsman snelt om hier een aantal songs akoestisch te spelen. Veel verder dan een refrein van Lady Gaga’s ‘Bad Romance’ en de “in Amsterdam geschreven” hit ‘The Kill’ komt hij echter niet alvorens hij wederom bekogeld wordt door zijn fans.

Wanneer na ‘Kings and Queens’, waarbij zo'n 35 fans het podium op mogen om mee te zingen, de verwachtte toegift uitblijft laat 30 Seconds to Mars zijn fans gedesillusioneerd achter. 30 Seconds to Mars bewijst vanavond een overgeproduceerde band te zijn die op plaat allemaal prima klinkt maar dat er live toch nog een en ander tekort schiet.

FOTOGRAFIE: Erik Luyten  

Thirty Seconds to Mars foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013 Thirty Seconds to Mars foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013 Thirty Seconds to Mars foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013 Thirty Seconds to Mars foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013 Thirty Seconds to Mars foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013 Thirty Seconds to Mars foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013  foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013 Thirty Seconds to Mars foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013 Thirty Seconds to Mars foto 30 Seconds To Mars - 8/6 - 013
 
 

BULLET FOR MY VALENTINE - 7/6 - EFFENAARDe succesvolle Britse trashcore band Bullet For My Valentine toont wederom...

MEGADETH - 7/6 - 013 Megadeth speelde op maandag 7 juni in een bomvolle 013. Een unieke kans om...