VERSLAG: Angie Stone - 10/3 - Effenaar

Podiuminfo was aanwezig bij Angie Stone in Effenaar voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Janske van den Broek  

Angie Stone - 10/3 - Effenaar

Een van de opvallendste namen in het programma van de Effenaar is deze maand is Angie Stone. Deze 49-jarige Neo Soul zangeres verandert de Effenaar vanavond in haar eigen soultempel waar al haar 'Brothers & Sisters' welkom zijn. De sfeer is gezellig en het publiek erg divers maar ze komen allemaal voor een avondje vol soul en funk.

Met al ruim 30 jaar ervaring in de muziekindustrie is Stone niet bepaald een groentje in het vak. Eerder werkte ze al samen met grote namen als Prince, Mary J. Blige en D'Angelo. Met D'Angelo heeft Stone een relatie gehad waarin ze samen een zoon kregen. Na jaren in verschillende groepen gezongen te hebben brak ze in 1999 pas echt door met haar eerste solo album Black Diamond.

Oorspronkelijk waren vanavond Sabrina Starke en Dwele de voorprogramma's voor Stone, maar werden beiden tot voor kort van het programma gehaald. Het concert van 11 maart in de Heineken Music Hall is tevens ook verzet naar het intiemere Melkweg waar zij wel beiden optreden. Vandaag moet het publiek het dus alleen met Stone doen. De vraag is of zij genoeg in huis zal hebben om in haar eentje het publiek tevreden te houden vanavond.

Na een korte intro van haar band en achtergrondzangeressen komt Stone onder een luid applaus het podium op. In een zilver glittertop met daaronder een strakke zwarte legging laat ze zien dat je niet perse maatje 34 hoeft te hebben om er toch als een diva uit te zien.

Ze speelt vanavond veel oude, maar ook nummers van haar onlangs uitgebrachte album Unexpected. De grootste meezingers van vanavond blijven toch de oudere nummers zoals 'Life Story', 'I Wanna Thank You' en 'Baby'.

Stone heeft veel interactie met het publiek en wil dat iedereen het naar zijn zin heeft. Zo vraagt ze wie er in de zaal binnenkort gaat trouwen of getrouwd is. Een koppeltje verteld dat ze ruim 10 jaar samen zijn. Wanneer Stone zegt dat ze dan maar moeten gaan trouwen zegt de vrouw dat ze al met iemand anders getrouwd is. Dit zorgt natuurlijk voor een hilarisch moment en Stone draagt het nummer 'Maybe' op aan alle verliefde stelletjes in het publiek.

Voor haar band maakt ze ook wat tijd vrij en zij mogen allemaal hun talenten individueel vertonen aan het publiek. Ze zijn stuk voor stuk sterke muzikanten en vormen samen een goed op elkaar ingespeeld team.

Wanneer er een eind komt aan de avond en Stone en haar band eigenlijk het podium moeten verlaten steekt ze haar middelvinger en speelt ze nog ruim 15 minuten door. Ze stopt niet voordat ze het publiek meeneemt op reis naar verschillende bestemmingen waar zij op gepaste manier het nummer 'I Wish I Didn't Miss You' zou willen horen.

Ze speelt het nummer in ruim vijf verschillende versies geheel naar de stijl van de reisbestemming, zo horen we onder andere een Jamaicaanse, Puertoricaanse, New York City, Jazz en Marvin Gaye versies van het nummer.

Stone bewijst dat ze ook zonder voorprogramma's een uitstekend avondvullend programma op topniveau kan verzorgen en brengt Eindhoven voor even in hogere sferen.

Als je zelf ook een heerlijke avond vol soul wilt beleven zorg dan dat je er op 16 maart in de Melkweg bij bent.

Met dank aan ROQ Music Group en 1st Priority.

FOTOGRAFIE: Marco Smeets  

Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar Angie Stone foto Angie Stone - 10/3 - Effenaar
 
 

PALOMA FAITH - 12/3 - PARADISOAls beginnend artiest met slechts een enkel radiohitje Paradiso uitverkopen,...

THE 69 EYES - 7/3 - LUXOR LIVE The 69 Eyes zijn weer in het land. De 'goth-n-roll'-band uit Finland toeren...