VERSLAG: Therapy? - 5/11 - Nieuwe Nor

VERSLAG:

Therapy? - 5/11 - Nieuwe Nor

In deze jubileummaand pakt poppodium Nieuwe Nor in Heerlen flink uit. Dat levert een aantal mooie namen op. Één van de bijzondere acts die er tussen staat is toch wel Therapy?, de Noord-Ierse rockband die met name in de jaren ’90 successen behaalde. Iedereen kent wel de tranentrekker ‘Diane’, en de meeste aanwezigen in de Nieuwe Nor zijn ook bekend met de hitalbums ‘Trouble Gum’ en ‘Infernal Love’.

Vanaf de eerste noot is het duidelijk dat oordoppen bij een concert van Therapy? een must zijn. Er zijn wel stevigere bands dan Therapy?, maar bij hen gaat de installatie gewoonweg niet zó hard. Het zet de nummers extra kracht bij, al is dat eigenlijk nergens echt nodig. Het repertoire is overtuigend genoeg. Ook het materiaal van het recent verschenen ‘Crooked Timber’ mag er zijn.

Zanger en oprichter Andy Cairns is geen briljant vocalist. Vanavond althans niet. Hij is daarentegen wel een hele charismatische frontman, die het publiek weet te bereiken en te bespelen. Maar hij is vooral een rocker en dat gaat hem nog als beste af. Geheel onverwacht komt hit ‘Diane’ voorbij, in de snelle uitvoering. Publiekslievelingen als ‘Teethgrinder’, ‘Die Laughing’, ‘Nowhere’ en de Joy Division-cover ‘Isolation’ zijn vanzelfsprekend opgenomen in de setlist.

Het is gek om een band als Therapy?, met een verleden op grote festivals als Werchter en Pinkpop, hier in de Nieuwe Nor te zien. Het is toch een beetje alsof je vijftien, twintig jaar terug in de tijd gaat. Gelukkig voor het driemanschap is de zaal wel strak uitverkocht. Anders zou hun doorbraakhit wel erg retorisch zijn; “We’re going nowhere!”

 

ARCTIC MONKEYS - 11/11 - HEINEKEN MUSIC HALLNa de absolute en succesvolle hoofdact te zijn geweest op Lowlands dit jaar...

KINGS OF THE DAY - 7/11 - FRAICHE Het ging hard met Kings Of The Day afgelopen jaar. Na het winnen van Nu Of...