VERSLAG: Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche

Podiuminfo was aanwezig bij Kings of the Day in Fraiche voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 7 foto's.

VERSLAG:

Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche

De Zuid-Limburgse band Kings Of The Day heeft een goed jaar achter de rug, met het winnen van bandwedstrijd Nu Of Nooit en het bijhorende optreden op Pinkpop als hoogtepunten. Bij hoogtepunten horen ook dieptepunten. Drummer Bart Finders verlaat de band en het laatste optreden met Finders wordt feestelijk gevierd in thuisplaats Vaals.

De avond in popzaal Fraiche gaat van start met singer/songwriter Daniel Gilt, die duidelijk geïnspireerd is door Bob Dylan. Het lukt de muzikant niet om contact te maken met het publiek, dat zich vooral amuseert aan de bar. Alleen wanneer Kings Of The Day-zanger Maurice Möllenbeck een nummer meezingt, tonen de bezoekers interesse. Even later lukt het de Duitse band Flaming Moustaches wel om de aandacht van de concertgangers te vangen. Helaas gaan de leuke, swingende rockliedjes vergezeld van een erg penetrante zangstem.

Dan is het de beurt aan Kings Of The Day zelf. Dat de band populair is bij lokalo’s, blijkt wel uit de opkomst. Een groot deel van de Vaalse jeugd is de kou getrotseerd voor het viertal. “Bart: eens een king, altijd een king”, prijkt er in geprinte chocoladeletters de zaal. Liedjes als ‘I Don’t Mind’, ‘Metropolis’, ‘Barcelona’ en ‘Raise My Glass’ zijn hoogtepunten op de setlist van Kings Of The Day.

Het laatste optreden van de band met Finders gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. De drummer excelleert tijdens een solo. De strijkers die op Pinkpop ook al meededen zijn wederom van de partij, ditmaal met een iets prominentere rol. Aan het einde van het optreden wordt de nieuwe toetsenist geïntroduceerd en er is een eigenzinnig uitgevoerde cover toegevoegd aan de setlist; ‘(I Just) Died In Your Arms Tonight’ van Cutting Crew.

Kings Of The Day sluit een hoofdstuk af in zijn nog jonge historie. Wordt de belofte waar gemaakt in het volgende chapiter? We zullen het dagboek moeten blijven lezen…

FOTOGRAFIE: Erik Luyten  

Kings of the Day foto Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche Kings of the Day foto Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche Kings of the Day foto Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche Kings of the Day foto Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche Kings of the Day foto Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche Kings of the Day foto Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche Kings of the Day foto Kings Of The Day - 7/11 - Fraiche
 
 

THERAPY? - 5/11 - NIEUWE NORIn deze jubileummaand pakt poppodium Nieuwe Nor in Heerlen flink uit. Dat...

WENDE SNIJDERS - 6/11 - 013 Ze is al een tijd geleden door gebroken en doet nu de tour van haar vierde...