RECENSIE: Dead Bronco - Bedridden & Hellbound

Bronco
recensie cijfer 2017-04-25 Het voordeel van een doeltreffend hoesontwerp is dat je meteen weet wat voor album je in huis haalt. Bij het zien van een moeraslandschap met alligators, slangen en doodshoofd en een titel als Bedridden & Hellbound denk je al snel aan een stevig portie rockabilly, country en blues. En dat is precies wat Dead Bronco ons voorschotelt op hun inmiddels vierde album Bedridden & Hellbound.

De huidige bezetting bestaat uit Manu Heredia (lead-gitaar), Oscar Calleja (contrabas), Danel Marin (drums), Daniel Merino (lapsteel) en frontman Matt Horan. Horan is de enige Amerikaan in het verder Spaanse gezelschap en zorgt met zijn southern drawl voor de juiste toon en sfeer.

De plaat opent gretig met de rockabillytrack ‘Florida Grown’ met een hoofdrol voor de contrabas en Gretsch-gitaar. Het nummer verhaalt over de haat-liefdeverhouding van zanger Matt Horan met zijn geboortestaat Florida: ”It’s A Cluster Fuck Of People, Shit Man This Ain’t My Home”. In ‘Drinking Alone’ is naast de alcohol een glansrol weggelegd voor de lapsteelgitaar. Drank is sowieso het centrale thema op het album. ”There Ain’t No Beer On Sunday” klinkt het wanhopig op prijsnummer en titeltrack ‘Bedridden & Hellbound’. Of ”I Ain’t Crying I Just Spilt Some Beer On My Face” op ‘My True Love’. Het is dan ook niet geheel toevallig dat Dead Bronco (met hun motto ‘No Beer, No Show’) onlangs haar eigen biermerk, ‘La Bronca’, op de markt slingerde.

Het album bevat met de honky-tonksong ‘Mama Tried’ nog een (enigszins brave) cover van Merle Haggard. De plaat eindigt na een half uur met de rustige countryblues van ‘Rambling On My Mind’. Verwacht van Dead Bronco geen nieuwe muzikale inzichten in de genres country, rockabilly en blues. Ze levert met Bedridden & Hellbound gewoon een degelijke plaat af. Dead Bronco is wel een ideale podiumband die elk zomerfeest of (ingedut) bluesfestival van de nodige pit kan voorzien.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Dead Bronco Label:Eigen Beheer
Cover Damnation Day - A World Awakens

Damnations Day - A World AwakensEr bestaat genoeg muziek waar je heerlijk in kunt zwelgen en wat je daarbij...

Cover Beyond The Labyrinth - The Art Of Resilience

Beyond The Labyrinth - The Art Of Resilience Het moet Geert Fieuw ook niet ontgaan zijn dat Arjen Lucassen al jaren grote...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT