RECENSIE: Midas - Heavy Moon

Midas
recensie cijfer 2017-03-29 Midas is zijn naam, 31 maart komt zijn debuutalbum uit en hij staat dit jaar op Pinkpop. Dat zijn nog maar een klein aantal dingen die van toepassing zijn op deze nieuwe verschijning in de Nederlandse popscene. Nou ja, helemaal nieuw is hij ook niet, de echte kenner zou ons kunnen wijzen op The Fudge, de band waar Midas in zong tijdens zijn studie aan het conservatorium en die in 2010 de Grote Prijs van Nederland won. Verwacht van zijn soloalbum niets zoals we van The Fudge gewend zijn, op Heavy Moon zoekt Midas wat meer de rust op, waardoor het geheel uit komt op een fijne poprockplaat.

Er zijn twee nummers die het grote publiek al te horen heeft gekregen: ‘Lost It In The High’ en ‘Caroline’. De openingstrack ‘Lost It In The High’ zet de toon voor de rest van het album: kalm, doordacht en het geheel staat als een huis. Meteen al horen we het bijzondere stemgeluid van Midas, wat hem uitermate geschikt maakt voor het genre dat hij nu met dit album opzoekt. ‘Caroline’ is ontzettend mooi en toont overduidelijk aan dat Midas veel meer is dan weer een jonge popartiest met een gitaar. Dit nummer speelde hij al tijdens de tour van de Common Linnets nadat Ilse DeLange hem opmerkte bij de Popronde.

‘TV On Demand’, het tweede nummer van de plaat springt er ten opzichte van de rest toch echt uit. Midas doet zijn lange haar eer aan met een vlot nummer met een goede gitaarpartij die op maat gemaakt lijkt om een heel festivalterrein op z’n kop te zetten. Het nummer bouwt op naar een bombastisch einde van georganiseerde chaos en barst van de energie. Ook de rest van het album staat bol van heerlijke tracks, denk aan ‘Roll Up The Tide’, ‘Amy’ en ‘I’m So Cold’, en na een aantal aandachtige luistersessies rest ons niets anders dan de jonge Midas te prijzen met zijn debuutalbum.

Heavy Moon is werkelijk een fantastische plaat om mee af te trappen en we verheugen ons nu al om hem dit jaar op vele festivals te gaan zien. Op 2 april is zijn CD release in Paradiso en zoals al eerder aangegeven is hij ook op Pinkpop te zien dit jaar.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Midas Label:Dapper
Dijk

De Dijk - GroefAl 36 jaar speelt De Dijk in allerlei zalen in Nederland het dak eraf....

Beving

Joep Beving - Prehension Zijn vorige plaat Solipsism refereerde naar het filosofische idee dat alles...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT