RECENSIE: Gotthard - Silver

Gotthard
recensie cijfer 2017-02-17 Gotthard bestaat 25 jaar en dat laat de band niet ongemerkt aan zich voorbijgaan. Silver is het startschot van een zilveren jubileumjaar voor een band die steevast én vaak kwaliteit aflevert. De heren kenmerken zich op de nieuwe plaat door een moderner geluid dat ietwat meer gelikt is. Maar is Silver een waardig jubileumalbum?

De plaat opent ijzersterk met de groovy rocker 'Silver River'. Alle elementen van een goede rocktrack zijn aanwezig: stevige zang, stuwend gitaar- en drumwerk en stevige maar catchy refreins en melodische hooks. Helaas is opvolger 'Electrified' wat repetitief en wordt de energie waarmee het album begon niet doorgezet.

Dit kenmerkt de plaat: Silver is erg veelzijdig en wisselt sterk af met bijvoorbeeld energieke anthems en rustigere ballads, maar daar lijkt soms de kwaliteit van het album als geheel onder te lijden. Dat betekent niet dat de dertien tracks op het album niet ieder an sich goed zijn. Er is voor ieder wat wils.

Hoogtepunten op het album zijn niet enkel de openingstrack en de waardige afsluiter 'Blame on Me'. Tussen deze twee tracks zijn onder andere het interessante 'Tequila Symphony No. 5', het catchy 'My oh My' en de ballad 'Not Fooling Anyone' te vinden.

Silver is een sterk album en waardig aan het te vieren jubileum. De instrumenten en vocalen tonen de kwaliteit en ervaring van de band, en ook de mix van het album is uitstekend. Gotthard komt menig keer verrassend uit de hoek en weet - zelfs op de rustige punten - gedurende dertien tracks lang te entertainen.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Gotthard Label:Pias
Royal Wood

Royal Wood - Ghost Light Royal Wood lijkt met zijn naam geboren voor het singer-songwriterschap. De...

Cover Mass Deception - Revelations

Mass Deception - Revelations Het Limburgse Mass Deception is een band die bestaat uit leden van Defcon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT