RECENSIE: Terrafyght - Beneath

Terrafyght
recensie cijfer 2017-01-27 Terrafyght is een melodieuze hardrockband uit Nederland en levert met Beneath een prima debuutalbum af dat met name instrumentaal weet te verrassen. De plaat telt elf nummers vol afwisselende gitaarriffs, samenspel en -zang en stevige drums.

Beneath opent met 'Bound for Glory'. Wat direct opvalt is de sterke mix van dit album. De gitaren klinken stevig maar niet te overstuur en de drums liggen helder gedefinieerd op de achtergrond. Terrafyght kenmerkt zichzelf als melodieuze hardrockband. Melodieus is het zeker, maar de band doet instrumentaal vaker denken aan metalgrootheden zoals Iron Maiden en Megadeth.

De instrumentale stukken zijn sterk en de nummers herbergen ieder een goede dynamiek. Ook zijn er in diverse tracks welkome wendingen te vinden met sterk (tweestemmig) solowerk. Een klein verbeterpuntje zijn de leadvocalen die soms wat droog en niet volledig overtuigd klinken en een beetje weg lijken te vallen in de mix. De samenzang is daarentegen goed en wordt gedoseerd over het album verspreid.

Beneath is een uitstekend debuutalbum dat smaakt naar meer. Wellicht wordt het cliché zo nu en dan opgezocht, maar dat is geen doodsteek binnen dit genre. De mannen van Terrafyght weten te verrassen en een fijne verhouding van muzikaal geweld en ademruimte te bewerkstelligen.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Terrafyght Label:RVP Records
Cover Twin Atlantic - GLA

Twin Atlantic - GLADe alternatieve rockers van Twin Atlantic leveren ongeveer iedere twee jaar...

Cover Factor - Lucky Numbers

Factor - Lucky Numbers Poeh, wat een lelijke hoes en dito schijfje krijgt de luisteraar voor zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT