RECENSIE: Zoax - Zoax

Zoax
recensie cijfer 2016-10-25 Wat Zoax gedaan heeft met hun allereerste volwaardige album is in veel opzichten uniek te noemen. Nadat de vijf heren uit Londen in 2013 een platencontract tekende, kregen we al snel twee EP’s van de band te horen waarop de band zocht naar hun eigen sound. Die hebben ze op dit nieuwste naar zichzelf genoemde debuutalbum zeker ontdekt. Zoax is een band die zijn werk erg serieus neemt, maar doet het toch allemaal met een glimlach, neem bijvoorbeeld het tweede nummer, ‘Devil Dance’, dat bol staat van verwijzingen naar Batman’s The Joker.

Maar het moet niet lijken dat het album vooral om leuke verwijzingen en lolletjes gaat, de boventoon wordt gevoerd door snoeiharde gitaarlijnen en opzwepende drums die de band op majestueuze wijze naar de eigen hand weet te zetten. De vocalen van Adam Carrol zijn zuiver en passen goed bij de gespeelde muziek. Op een aantal punten is nog te merken dat Zoax nog maar net eigen platen aan het uitbrengen is. De single van het album was ‘The Bad Blood’, een nummer waarin niet hun volle potentieel naar voren komt, maar dat in plaats daarvan een beetje vlak overkomt. Tracks als ‘KSYCHIA’ of ‘King And Queen’ zijn veel meer eigen, met respectievelijk een prachtige boodschap en een muzikaal vertoon.

Al met al belooft Zoax de komende jaren zich alleen nog maar verder te ontwikkelen en beter en beter te worden. Op dit album horen we zo nu en dan al enkele pareltjes die ons sprankjes hoop geven, en de verwachting is dat dit er in de toekomst alleen nog maar meer worden.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Zoax Label:Century Media
Cover Joana Serrat - Cross The Verge

Joana Serrat - Cross The VergeHet is dat haar naam en de bio het verraadt, maar anders zou je niet denken...

Cover Avatar - Feathers & Flesh

Avatar - Feathers & Flesh Iedereen die Avatar onlangs op Fortarock gezien heeft, weet dat de band een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT