RECENSIE: Mavis Staples - Livin' On A High Note

Mavis
recensie cijfer 2016-04-12 Mavis Staples had de laatste paar jaar altijd de voorkeur voor een vaste producer. Een eer die bij respectievelijk Ry Cooder en Jeff Tweedy kwam te liggen. Haar vorige album One True Vine nam ze met allemaal verschillende producers op en Livin’On A High Note zet de vernieuwende lijn voort. Onder leiding van singer-songwriter M. Ward neemt Staples in stijl van Santana allemaal nummers samen met andere artiesten op. Een imposante staalkaart van de huidige country-, soul- en bluesartiesten duikt daarbij op.

Het resultaat is een Mavis Staples die zich weer van haar fleurigere kant laat zien. Haar vorige albums waren bedachtzaam, Livin’On A High Note heeft het positieve gevoel van The Staple Singers. Dat komt het beste tot uiting op het, door Valerie June geschreven, ‘High Note’. Het nummer is catchy, gaat over het goede leven en Mavis Staples klinkt er jaren jonger mee. Ze zingt het nummer gemakkelijk en jeugdig in. Mavis Staples keer terug naar de traditionele gospel met ‘Jesus Lay Down Beside Me’. Op dit nummer komt de religie het sterkste naar voren. Ondersteund door een zacht kabbelend achtergrondkoortje en simpel gitaar schittert Staples in haar volle kracht. Het nummer heeft een hoopvol gevoel. Dit maakt het extra bijzonder dat het lied uit de pen van Nick Cave afkomstig is.

Mavis Staples heeft het uitzonderlijke talent om haar gehele carrière relevant te blijven. Ze is 76 jaar oud en naast een album komt de zangeres dit jaar ook nog met een HBO documentaire. Livin’On A High Note is een plaat waarop Mavis Staple zichzelf vernieuwd. De stem van de zangeres is nog steeds krachtig en dat maakt dat het album makkelijk aansluit bij de rest van haar repertoire.Livin’On A High Note is een zeer degelijk album van de grootste gospelzangeres die ooit in de rock ’n roll bestaan heeft. Mavis Staples bewijst dat ze deze status zonder twijfel tot het einde van haar muzikale carrière kan behouden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Mavis Staples Label:Sony BMG Music Entertainment
Cover The Prettiots - Funs Cool

The Prettiots - Funs CoolTwee stoere getatoeëerde chics uit New York, gewapend met ukelele en...

Cover Beyond God - A Moment Of Black

Beyond God - A Moment Of Black Wederom een debuut in female fronted metalland, het genre waarin een flink...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT