RECENSIE: Machine Head - Supercharger

2002-06-07 Acht jaar na het klassieke debuut Burn My Eyes presenteert Machine Head haar vierde album vol met feelstrong metal. Feelstrong. Je leest het goed. Als poppy punk of ska kan worden aangeduid met feelgood muziek, kan de muziek van Machine Head omschreven worden als feelstrong. Songtitels als Bulldozer, White-Knuckle Blackout! en Supercharger zeggen genoeg. Machine Head heeft nog steeds hetzelfde geluid als waarmee ze in de tweede helft van de jaren negentig zo populair werd. Misschien dat indachtig de titel van het tweede album, besloten is om dezelfde stijl aan te houden (verandering impliceert immers hetzelfde blijven)? Of zou de oorzaak voor het gebrek aan muzikale ontwikkeling te wijten zijn aan de omloopsnelheid van de bandleden? Op Supercharger valt weinig aan te merken. Het klinkt allemaal zeer goed geproduceerd en vaak net zo krachtig als de nummers op het debuut of het tweede album "The More Things Change...".
Zoals we van Machine Head inmiddels gewend zijn, is ook van Supercharger een mooie special edition verschenen. Dit keer betreft het een kartonnen digipack (zou de volgende weer een gekleurd plastic doosje zijn?). Uitgevoerd in opvallend oranje en van binnen bedrukt met een hoogspanningsmast ziet het album er behoorlijk strak uit. De op de digipack geleverde bonusnummers zijn helaas niet echt bijzonder. Black Sabbath cover Hole In The Sky verscheen eerder op tribute cd Nativity In Black, het nummer Ten Fold is een van de zwakkere van het album en deze live uitvoering van The Blood, The Sweat, The Tears had niet in omloop gebracht hoeven worden.
Na een aantal keer draaien springen enkele nummers er wel degelijk positief uit. Toch blijft het idee dat elk van de nummers ook op een van de eerdere albums had kunnen staan knagen.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Machine Head Label:Roadrunner Records

Lunascape - Reflecting SeyelenceHet eerste nummer is pas 29 seconden oud, en het schiet even door je hoofd:...

Victims Of Society - Glasgow Kiss Hoewel het vlaamse Victims Of Society al tien jaar bezig is, bestaat hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT