RECENSIE: High Hi - High Hi EP

High Hi
recensie cijfer 2015-11-10 Ondergetekende bezocht een tijd terug de Rotterdamse Maassilo voor een concert van Novastar. In het voorprogramma speelde daar een trio uit Leuven dat een bijzonder energieke indruk maakte met hun mix van indiepop en postrock met een postpunkrandje. Denk een stevig rockende drummer die opvallend goed bij stem is, een frontvrouw die naast een bijzonder stemgeluid, haar gitaar behandelt alsof er geen morgen meer is en een bassist die bijzonder gefocust een baken van rust en controle is.

Onlangs speelde de band wederom in het voorprogramma van Novastar en aangezien dit een intiem soloconcert betrof, moest ook High Hi gas terug nemen. De drums werden thuis gelaten en drummer Dieter Beerten bleek zijn weg ook te kennen op de gitaar. Met sterk samenspel wist het drietal ook zonder drums hun songs uit de verf te laten komen. Voor High Hi blijkbaar een nieuwe ervaring, want frontvrouw Anne Sophie Ooghe had naar eigen zeggen voor de gelegenheid haar rockchick outfit voor een fraai “kleedje” kunnen verruilen.

Naast materiaal van de eerder verschenen 7” speelde de finalisten van HUMO`s Rockrally 2014 ook songs van de nieuwe High Hi EP. Op deze vier tracks tellende EP laat het trio op overtuigende wijze horen dat het in staat is om songs te schrijven die goed weten te beklijven. Dat komt niet in de laatste plaats door het eerdergenoemde galmende stemgeluid van Anna Sophie, dat zeker bij ‘Her’ ergens wat doet denken aan Grace Slick (Jefferson Airplane), maar ook doordat er aan de opgetrokken muren van de postrock een toegankelijke laag (indie)pop kleeft.

De meest toegankelijke van de vier songs is ‘Islands Full Of Gold’. Het refrein is er een die moeiteloos blijft hangen bij radiopubliek, maar de kracht zit hem ook in de tempowisselingen en de variatie die het geheel alternatief genoeg maken voor de tegendraadse luisteraar. Waar ‘Islands Full Of Gold’ een degelijke indiepoplaag kent, zorgt ‘Leave Me’ juist weer voor contrast. Het is een stuk dromeriger en met zijn harmonieuze vocalen en echoënde gitaar een tikkeltje desolaat. Eigenschappen die overigens ook het sterke ‘Her’, waarbij de drums een prominente rol spelen, en het spannende en groovy ‘White Rabbit In A Black Hole’ bezitten.

Wat hoe dan ook opvalt aan het materiaal op de EP is dat High Hi, net als de eerder op de 7” verschenen songs als het sterke ‘Calm Down Sir’ en het pakkende ‘Tommy’, in staat is om met zijn drieën ontzettend groot te klinken en zonder echt vernieuwend te zijn een frisse sound weet te creëren. High Hi is grillig, energiek en enthousiast en mede daardoor met recht een band om de komende tijd in de gaten te houden.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:High Hi Label:Eigen Beheer
Cover Rob Moir - Adventure Handbook

Rob Moir - Adventure HandbookDe hardwerkende Canadese muzikant Rob Moir startte zijn muzikale carrière...

Art of Burning Man

NK Guy - The Art of Burning Man - NK Guy Het komt niet vaak voor dat de postbode ons zo'n groot pakket komt brengen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT