RECENSIE: Badly Drawn Boy - Born in the UK

Badly Drawn Boy - Born in the UK
recensie cijfer 2006-12-04 In 2000 debuteerde Damon Gough, alias Badly Drawn Boy met het veelgeprezen album The Hour Of The Bewilderbeast. Hierna maakte hij nog drie albums, waaronder de soundtrack voor de Hugh Grant film About A Boy. De afgelopen twee jaar was het vrij stil rond BDB en er gingen geruchten over een writer’s block. Nu is er dan echter toch een nieuw album dat veschenen is op zijn nieuwe label EMI. De titel is zowel een verwijzing naar als een eerbetoon aan Bruce Springsteen, die als we de liner notes mogen geloven, altijd een grote inspiratiebron voor BDB is geweest.

Born In The UK is een goed album waarop Damon Gough wederom aantoont een begenadigd songwriter te zijn. Hij tovert weer de mooiste melodieën uit zijn hoge hoed, met name in Degrees Of Separation, A Journey From A To B, Promises. Een minpuntje is dat er ten opzichte van zijn eerdere werk weinig is veranderd, al is het geheel wel wat rijker gearrangeerd dan we gewend waren. Hierdoor worden sommige nummers, zoals Nothing’s Gonna Change Your Mind en Welcome To The Overground wel erg zoet. Het laatstgenoemde nummer, compleet met gospelkoor, spant wat dat betreft de kroon.

Aan de andere kant is het titelnummer dan weer een stevige rocker, dus dat compenseert deze zoetigheid weer een beetje. Grappig is ook dat dit nummer begint met een stukje Land Of Hope And Glory, het alternatieve volkslied van Engeland.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Badly Drawn Boy Label:EMI Music
Magic Numbers - Those are the brokes

The Magic Numbers - Those the BrokesThe Magic Numbers, dat is nou ‘ns een band om blij van te worden! Tenminste,...

Me First And The Gimme Gimmes – Love Their Country

Me first and the Gimme Gimmes - Love their Country Me First And The Gimme Gimmes, de all-star coverband met onder meer Fat Mike...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT