RECENSIE: Michael Prins - A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours

Prins
recensie cijfer 2015-07-27 De winnaar van het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland is al weer toe aan zijn volgende album. Met A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours brengt Michael Prins een gevoelige plaat waarop hij zich kwetsbaar en eerlijk opstelt. Het tweede album van de 29-jarige zanger heeft grotendeels dezelfde sfeer als zijn eerste plaat, maar Michael Prins lijkt meer zijn eigen weg in te slaan. Waar Rivertown Fairytales een traditionele singer-songwriterbezetting had met gitaren en een enkele banjo, zijn die op A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours vervangen door een focus op piano en strijkers. Dit zorgt voor een minder standaard geluid en grootse nummers. De stijl van het tweede album van Michael Prins kan misschien wel het beste omschreven worden als een combinatie tussen Mumford and Sons en de stijl van de eerste albums van Coldplay.

De eerste single van A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours is het nummer ‘Fear Not’, een duet met niemand minder dan de populaire actrice en zangeres Carice Van Houten. Samen zingen ze een kwetsbaar nummer over de liefde waar hun stemmen prachtig samen komen. Een nog sterker nummer op de plaat is ‘Lost In Your Love’. Een verrassende en pakkende melodielijn trekt de aandacht en blijft goed hangen.

Helaas is dit niet voor ieder nummer het geval, bijvoorbeeld in de ballade ‘Summertime’. Net als de meeste nummers op de plaat is het niet zo vrolijk, maar zwaarmoedig. Het liedje lijkt op het eerste gezicht niet lekker op gang te komen en pit te missen, waardoor het de aandacht maar slecht kan vasthouden. Ook andere ballades op het album hebben ditzelfde probleem, zo ook het titelnummer ‘A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours’. Echter, wanneer men aandachtig naar de muziek gaat luisteren en zich concentreert, komt de schoonheid van de muziek wel naar voren. Deze liedjes hebben wat meer tijd nodig. Het album werkt dus niet altijd even goed als achtergrondmuziek, maar het aandachtig luisteren wordt zeker beloond.

A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours is een eerlijk en kwetsbaar album dat een aandachtig luisterend oor verdient. Door middel van strijkers en piano heeft de plaat een eigenzinniger geluid dan zijn voorganger. Op zijn tweede album laat Michael Prins wederom horen dat hij niet voor niks de titel De Beste Singer-Songwriter Van Nederland heeft gekregen.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Michael Prins Label:Sony BMG Music Entertainment
Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis - Walk AlongDat de release van het nieuwe album overschaduwd zou worden door haar...

Cover Muse - Drones

Muse - Drones De Engelse rockband Muse behoeft nauwelijks introductie. Het trio rond...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT