RECENSIE: Life's Electric - Catalyst EP

LSE
recensie cijfer 2015-03-04 Laat je niet misleiden door de naam van deze band, dit Limburgse viertal maakt geen elektronische muziek, maar stevige rock. Naar eigen zeggen is het geluid van Life’s Electric geïnspireerd door dat van grungebands uit de jaren ’90 zoals Alice In Chains, Soundgarden en Foo Fighters (deze laatste band is ook terug te vinden aan de binnenkant van de hoes van de EP). Die inspiratie is onder andere hoorbaar in de zang. Zanger Ferry van der Woude zet zijn strot een aantal keren flink open op deze nieuwe plaat. Na hun debuut Trust Me, I’m A Doctor uit 2012 kreeg de band ditmaal hulp van producer Robin van Loenen (tevens frontman van Destine).

De band wilde na hun debuut meer diepgang, intensiteit en heftigheid in hun muziek verwerken. Aan energie in ieder geval geen gebrek op deze Catalyst EP. Life’s Electric vuurt vanaf de eerste seconde zware gitaarriffs af op de luisteraar.‘Such A Shame’ is een vlotte en catchy opener. Ondanks de zware sound heeft de EP een toegankelijk karakter. Dat komt ook doordat de zang, los van de occasionele uitbarstingen, redelijk steady is. Het viertal bewaart op Catalyst EP het beste voor het einde. Het laatste nummer ‘Caterpillar’ is een rocksong met een sterke opbouw die de EP na een dik kwartier mooi uitbloeien.

De toekomst ziet er goed uit voor Life’s Electric. Na optredens in diverse poppodia als 013 en Nieuwe NOR Heerlen en festivals als Kempenpop en Bevrijdingsfestival Limburg zal de band met de release van deze plaat haar fanbase vast nog een stuk verder uitbreiden. Het geluid van hun nieuwe EP is in ieder geval festivalproof en perfect voor op de radio. De rockformatie wilde op Catalyst EP een nieuwe weg inslaan, maar zal gezien de toegankelijkheid van de muziek ook aan het publiek hebben gedacht. Deze toegankelijkheid hebben ze prima met hun eigen sound weten te combineren. De muziek ligt prettig in het gehoor. Drums, bas, gitaarriffs en melodieën zijn allemaal goed op elkaar afgestemd. Life’s Electric bewijst met deze EP dat ze een goede toevoeging zijn aan de bestaande groep Nederlandse rockbands. Op naar een nieuw album.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Life's Electric Label:Eigen Beheer
HTK

Hide The Knives - Silence The YouthZweden. Rock. Hide The Knives . Deze drie begrippen moeten we samen gaan...

Cover Robert Jon & The Wreck - Glory Bound

Robert Jon & The Wreck - Glory Bound Dat Robert Jon & The Wreck uit Amerika komt weet je al na het eerste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT