RECENSIE: Firewölfe - We Rule The Night

Firewolfe
recensie cijfer 2014-12-22 Heavy metal zal altijd in de aandacht blijven staan bij hordes van metalfans. Groepen als FireWölfe zijn het bewijs daarvan. Ze spelen traditionele muziek alsof Iron Maiden en Judas Priest nog in hun jeugdige jaren zitten. De heren uit de Verenigde Staten willen zich met het tweede album We Rule The Night als bovengemiddeld presenteren. Ze willen niet bij een groep van bands horen die ooit een hit hebben gehad. Daar hoeven ze zich geen zorgen over te maken, deze muziek wordt al jaren niet meer op de radio gedraaid.

Bij het beluisteren van het openingsnummer ‘We Rule The Night’ weet je eigenlijk al genoeg. Ze willen gewoon heavy metal spelen. Zanger David Fefolt heeft goed geluisterd naar zijn helden en heeft daardoor geen bijzondere stem. De productie van de cd laat de muziek klinken alsof het in de jaren ’80 is gemaakt. Ze hebben er veel tijd in gestopt om de hele metalstijl te laten kloppen. Muzikaal gezien is het nog best te pruimen, jammer dat het zulke onoriginele nummers zijn.

We Rule The Night is gevuld met aanstekelijke refreinen, lekkere riffs en aardig samenspel. Als je ooit een heavy metalalbum hebt aangezet dan zal alles bekend in de oren klinken. De solo’s, de zang en vooral de manier van spelen. De teksten zijn doodsimpel en kunnen erg gemakkelijk meegezongen worden. ‘The Devil’s Music’ kent bijvoorbeeld de tekst ”late last night I had a terrible dream. You were with me, you didn’t remember my name.” Klinkt erg beangstigend, maar er zal vast meer achter zitten. Hopelijk.

Halverwege de cd zakt het allemaal in. Het is allemaal niet zo heel meezingbaar meer en de riffs worden een stuk saaier. Dit is echt een schijf voor de liefhebber van het genre. Het gros van de muziekliefhebber zal echter niks missen door We Rule The Night te laten liggen. Het album is geslaagd, maar het mist daadkracht.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Firewölfe Label:Limb Music
Cover 90 Day Jane - Essence Of Time

90 Day Jane - Essence Of TimeEr was eens een blogger, die beloofde in een tijdsbestek van 90 dagen...

Cover Caribou - Our Love

Caribou - Our Love Dan Snaith, ook wel bekend als Caribou heeft het weer voor elkaar. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT