RECENSIE: 'S' - Cool Choices

Cool
recensie cijfer 2014-12-09 Jennifer Lauren Ghetto, of Jenn Ghetto zoals ze dagelijks door het leven gaat maakt mooie liedjes. Dat deed ze al voor indierockband Carissa’s Wierd, maar dat doet ze op haar nieuwe album Cool Choices ook voor haarzelf. Onder de naam S maakte de Amerikaanse twaalf popliedjes en zette die achter elkaar op een album.

Cool Choices is alweer het vierde soloalbum van de zangeres. Jenn Ghetto wisselt pianoliedjes af met uptempo gitaarsongs zonder de kern van de zaak uit het oog te verliezen. De muziek is simpel met daar bovenop de bijna engelachtige stem van Ghetto die het geheel aan elkaar rijgt. Opener ‘Loser’ is een dreigende pianosong die heel langzaam opbouwt en vervolgens plots weer afzwakt.
Ghetto weet dat die songs en haar stem het belangrijkste zijn en dat hoor je in alles terug. Er is geen moment dat de zang niet alle aandacht opeist zonder te dominant te worden. Dan weet je erg goed waar je kracht ligt en welke kant je uit wilt.

Het meest opvallende is het vierde liedje met als titel ‘(Guitar Solo)’. En dat is het ook, een 1 minuut 15 durende gitaarsolo. Het geeft het album een wat speels karakter en dat zorgt ervoor dat het geheel niet te gepolijst overkomt.

Een van de betere liedjes van de plaat zit richting het einde. ‘Balderdash’ is een liedje in de traditie van The War On Drugs, met diezelfde kenmerkende opbouw, drumstijl en gitaareffecten. Het is een van de spaarzame momenten waar de begeleiding eens een keertje lekker uit de bocht vliegt. En dat is na negen liedjes wel een verademing.

Met Cool Choices laat S horen waar ze goed in is. Mooie, verzorgde liedjes schrijven. Het album luistert lekker weg en het maakt je een beetje dromerig. Wel zou Ghetto iets rauwer mogen zijn, een paar keer probeert ze het en dan hoor je meteen dat het haar muziek flink verrijkt.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:'S' Label:Hardly Art
Cover Future Old People Are Wizards - Faux Paw

Future Old People Are Wizards - Faux PawUit België komt een drietal dat zich duidelijk tot doel heeft gesteld om...

Cover Pissed Jeans - Shallow

Pissed Jeans - Shallow “I’m always so full of cum, never run out even once, and I say: Hey man,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT