RECENSIE: Divine Rebellion - Liar

Liar
recensie cijfer 2014-11-28 Het in 2009 opgerichte Divine Rebellion is een Nederlandse band en bestaat uit drie heren waarvan de namen doen vermoeden dat ze uit exotischer oorden komen dan Nederland. De band is opgericht in 2012 door zanger/ gitarist Pasquale Abbruzzese, Pawel Fijak en drummer Robin Simon. De laatste twee zijn echter al weer vervangen door respectievelijk Ronald Pieterse en Ladislav Ardo. In deze samenstelling is het tweede album Liar in eigen beheer opgenomen.

De band maakt modern klinkende metal/ hardrock met een stevig bluesrock sausje dat prima in het gehoor ligt. Lompe grooves, zware riffs en dragende zang gekoppeld aan sterke songs maken dat Liar prima uit te zitten is. Al duurt het album met zijn kleine uur wel wat lang.

De soms wat misantropisch overkomende teksten passen prima bij de muziek die per luisterbeurt steeds meer gaat leven. De meeste nummers zijn in een zwaar en log tempo opgezet, waardoor tempowisselingen van harte worden verwelkomd. Zo volgt na het lange en slepende ‘Free Your mind’ het veel snellere ‘Cross The Line’, het eerste hoogtepunt van de plaat. Het riffwerk in tragere songs als ‘End Is Near’ en ‘Fallin Down part II’ zijn van hoog niveau, al zijn de songs zelf ook weer niet heel spectaculair en verder valt ‘My Way’ op door het onstuimige drumwerk. Het akoestische ‘Nothing’ laat de kwetsbare kant van de band horen met een overigens wat moeizaam zingende Abbruzzese.

De laatste twee nummers behoren tot de beste van de plaat. Het bedachtzame ‘Liar’ is heel fraai, maar de negen minuten durende afsluiter ‘The Man Behind’, inclusief een hidden track van drie minuten, is een van de mooiste songs op de plaat. Dit spannende en afwisselende nummer is het absolute hoogtepunt van een album dat soms wat doorsnee is, maar door een paar hele goede songs toch het kwartje de goede kant op laat vallen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Divine Rebellion Label:Eigen Beheer
Cover Nude Beach - 77

Nude Beach - 77Achttien liedjes op een cd. 18! Eén-acht. Het gebeurt dus toch nog in deze...

Cover Paul Collins - Feel The Noise

Paul Collins - Feel The Noise Al in de jaren zeventig begon Paul Collins met het maken van onvervalste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT