RECENSIE: Cote d'Aver - Proboscis Strangulation

Cote
recensie cijfer 2014-05-05 Grindcore is niet altijd serieus bedoeld. Tenminste dat mag je hopen, maar afgaande op de lachende koppen van de vijf vriendelijk ogende mannen van Côte D’Aver moeten we Proboscis Strangulation zeker niet al te serieus nemen.

Het tweede album van de Friese/Overijsselse heren laat een mix van grindcore en deathmetal horen. Geheel in de traditie van het genre worden er elf songs in een half uurtje doorheen gejaagd. En dat alles in een moordend tempo. De nummers zijn voorzien van welluidende namen als ‘Clawhammer Castration’, ‘Graveyard Fiesta’, ‘Piss In My Ass’ en nog een rijtje zieke titels. Waar de songs over gaan is door de ultralage onverstaanbare gutturale grunt van Gerard Frijlink niet te volgen, maar de titels zeggen genoeg. Daarnaast wordt hij in een paar nummers vocaal bijgestaan door de al even zieke Rutger Bakker van Synovectomy.

Hoogtepunten? Eigenlijk is het niet te zeggen of het ene nummer nu beter is dan het andere. Veel songs bevatten blastbeats, strakke niet al te opzienbarende riffs en vele tempowisselingen. Laten we zeggen dat ‘Three Days On A Rope’ nog het meest toegankelijk klinkt, al wordt dat dan weer gelogenstraft door de onmenselijke tempowisselingen. Aan het einde van dit nummer worden we nog even “getrakteerd” op wat ranzige geluiden. Verder zijn In het afsluitende ’Formicphilliac’ de toch al zieke vocalen van Frijlink nog wat smeriger dan op de rest van de plaat.

Ook krijgen we nog een ultrakort nummer over ons heen; ‘Piss In My Ass’ duurt namelijk welgeteld elf seconden. Het maakt duidelijk dat deze jongeheren nog geen prostaatproblemen kennen getuige dit hele korte en superkrachtige plasje.

Eerlijk is eerlijk, Proboscis Strangulation is best een lekker en ziek plaatje al heeft het niet heel veel om het lijf. Dit is gewoon een woest half uurtje om even lekker stoom bij af te blazen. De ultieme remedie na een rotdag op het werk.
Recensent:Jan Didden Artiest:Cote d'Aver Label:Eigen Beheer
Cover Vinsky - And The Moon Shines On

Vinsky - And The Moon Shines OnNa drie jaar lang zwoegen en zweten, is het eindelijk zo ver: Vinsky laat...

Cover The Afterveins - The Afterveins

The Afterveins - The Afterveins Na zes jaar liepen drie oude vrienden uit Rotterdam elkaar bij toeval weer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT