RECENSIE: Paloma Faith - A Perfect Contradiction

PF
recensie cijfer 2014-05-01 ‘Can’t Rely On You’ is nu al een van de grootste hits van 2014. Deze zomerse track is het product van de 32-jarige singer-songwriter en actrice Paloma Faith. De Britse zangeres heeft met A Perfect Contradiction alweer haar derde studio album afgeleverd. Haar grote hit blijkt de norm voor de rest van het album.

Uiteraard heb je ook een beetje geluk nodig, de vroege lente heeft ervoor gezorgd dat iedereen klaar was voor de lekkere zomerhits. Paloma Faith heeft hier natuurlijk perfect op ingesprongen, ‘Can’t Rely On You’ werd snel opgepikt door alle grote radiozenders en deed het goed in de charts. De Britse haalt naar eigen zeggen veel inspiratie uit de zangeres Etta James, en ja dat hoor je duidelijk terug. De donkerbruine, maar toch frisse sound van de zangeres is kenmerkend voor het album.

De eerder genoemde hit blijkt al snel representatief voor het hele album. Het nummer ‘Take Me’ is een nummer in dezelfde traditie: zomers, fris en vooral erg hitgevoelig. Hetzelfde kan gezegd worden over ‘Taste My Own Tears’, hoewel de titel iets zwaarmoedigs doet verwacht houdt de zangeres het erg luchtig.

Dat Paloma Faith ook een meer dan verdienstelijk zangeres is, laat ze horen op het mooie ‘Only Love Can Hurt Like This’. De Britse daagt zichzelf uit met prachtige hoge uithalen. Nee, Paloma Faith maakt het zichzelf niet gemakkelijk. Op ‘The Bigger You Love (The Harder You Fall)’ zakken we iets in tempo en laat ze een mooie minimalistische ballad horen.

Met recht kan gezegd worden dat Paloma Faith nu al een van de grootste hits van dit jaar op haar naam heeft. Daar kan ze aan toevoegen dat ze met A Perfect Contradiction een sterk album heeft afgeleverd, waar iedereen die liefhebber is van de popmuziek met een vleugje soul en jazz zijn vingers bij kan aflikken. Een sterke plaat, met goede liedjes, op een ambachtelijke manier gebracht.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Paloma Faith Label:Sony Music
Cover Foster the People - Supermodel

Foster the People - SupermodelEen debuutalbum met vijf hitsingles is zowel een vloek als een zegen....

Cover Pharrell Williams - G I R L

Pharrell Williams - G I R L Bij popmuziek denkt iedereen meteen aan de jeugd, maar de popmuzikant die in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT