RECENSIE: Orange Glow - Down To Earth

Oranje
recensie cijfer 2014-04-01 De Nederlandse undergroundscene is weer een nieuw pareltje rijker. Orange Glow, de band rond singer-songwriter Eric Hoogeweg, heeft met Down To Earth een prima opvolger voor het debuut uit 2010.

Op de plaat staan negen indie tracks die stuk voor stuk garant staan voor gemiddeld drie minuten volle energie. Het totaal heeft een speelduur van slechts 28 minuten, en dat is kort. Na afsluiter ‘For The Sake Of It’ denk je maar één ding: Meer!

De productie doet heel lo-fi aan, maar heeft ook iets gepolijst. Met name op track vier, ‘Turbulence’ komt de sterke zang van Hoogeweg prima to zijn recht. Hierna volgt het kortste nummer op de plaat dat nog geen anderhalve minuut duurt en dat lijkt op een rauwe versie van The Kaiser Chiefs. En ja dat is een compliment. ‘Apology To The Female Kind’ schudt je, net voor je even weg zou kunnen zakken, weer helemaal wakker.

Met ‘For The Sake Of It’ eindigt de band met een prachtballade. Een goed stukje tekst met een fantastische melodielijn op een prachtige begeleiding. ”This could be my final song” is de eerste regel uit het liedje. Nou, laten we alstublieft hopen dat dit niet het laatste liedje zal zijn van de hand van Hoogeweg.

Is er dan niets op Down To Earth aan te merken. Jawel, toch wel. Ondanks de heel erg goed doordachte productie is het matige Engels van de zanger regelmatig heel storend. Het zogenaamde steenkolen Engels is soms zo storend dat je daardoor vergeet naar de steengoede liedjes te luisteren. Al met al is Down To Earth toch een waardige opvolger van het debuut en is het het aanschaffen van deze plaat voor de indie liefhebber meer dan waard.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Orange Glow Label:My First Sonny Weissmuller
Cover The Go Find - Brand New Love

The Go Find - Brand New LoveBegonnen als een los project van zanger en multi-instrumentalist Dieter...

Cover Daisy Cools - Eternal Newcomer - The Lisbon File

Daisy Cools - Eternal Newcomer - The Lisbon File De muziekwereld is met digitalisering dermate veranderd dat labels en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT