RECENSIE: Obstructie - Oorverdovende Stilte

2002-10-11 De hoes van ‘Oorverdovende Stilte’, de nieuwe cd van Obstructie, wordt gesierd door een licht aangepaste versie van Munch’s bekendste schilderij. In deze nieuwe versie van ‘De Schreeuw’ staat de schreeuwende man echter op een podium, en kijkt schreeuwend achterom, met zijn handen op zijn oren.
Zo’n vaart loopt het echter niet met deze nieuwe cd van Obstructie, want deze band uit Krimpen aan de Lek maakt lekker in het gehoor liggende Nederpop, met af en toe een scherp randje. ‘Oorverdovende Stilte’ is de derde cd, en laat horen dat de band er aan toe is om in de grotere zalen te gaan spelen. Misschien als voorprogramma van een band als De Dijk, waarmee ze al eens speelden, en met wie vergelijkingen te trekken zijn.
De band heeft dus al enige ervaring met het opnemen van muziek en dat leidt tot een heldere productie, waarin elk instrument goed tot zijn recht komt. En dat verdient de band ook, want vooral de eerste 3 nummers zijn van een goede kwaliteit, die goed blijven hangen. Opvallend is dat de teksten van 4 van de 5 nummers geschreven zijn door iemand die niet in de band speelt. Het enige nummer waarvan zanger Paul Verkaik zelf de tekst geschreven heeft ‘Vetrouw haar tranen niet’, is tekstueel gezien ook gelijk de minste van de 5. De tekst is schaamteloos eerlijk, maar de emotie wordt te simpel verwoord. Gelukkig leidt de muziek de aandacht een beetje van de tekst af, want aan het nummer zelf mankeert niets. Bij de begintonen doet het nummer zelfs even denken aan de landerigheid die de muziek van de Serenes zo kenmerkte.
Het werd al eerder vermeld, de eerste 3 nummers zijn van een goede kwaliteit. Helaas geldt dat niet voor de laatste 2 nummers, waarin de band nog even probeert te rocken. Deze nummers zijn echter te eendimensionaal, en verschillen zo erg van de andere 3 nummers dat je eigenlijk had gehoopt dat alleen de eerste 3 nummers op de cd stonden. Nu hinkt de band teveel op 2 gedachten.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:Obstructie Label:Eigen Beheer

Social Distortion - Social Distortion / Mike NessKen je het gevoel dat je krijgt wanneer je muziek leert kennen, waarvan je...

The Distillers - City Of Angels 'City Of Angels' is de nieuwe single en videoclip van The Distillers. Ruige,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT