RECENSIE: Justin Timberlake - 20/20 Experience 2 of 2

20/20
recensie cijfer 2013-11-01 The 20/20 Experience 2 of 2 is het tweede deel van de comeback van Justin Timberlake. Waar op deel één de nadruk lag op soulvolle songs is dit deel, mede door de productie van Timbaland en Jerome Harmon, de dansvloerplaat waar we naar uitkeken.

De laatste keer dat de 32-jarige zanger met een langspeler kwam was in 2006 met zijn FutureSex / LoveSounds. Dat de verwachtingen hoog lagen is een understatement. Met zijn songs ‘Mirrors’ en ‘Suite And Tie’ loste hij al een beetje van deze schuld in.

De plaat wordt vooraf gegaan door de single ‘Take Back The Night’ en dit is een aardige blauwdruk voor de rest van het album. Het album is catchy en lekker dansbaar. Het enige liedje wat nog refereert aan het eerste deel van de plaat is ‘You Got It On’.

“The President Of Pop”, zoals vele media hem noemen wordt bijgestaan door de reeds genoemde Timbaland en Jerome Harmon. Met name ‘True Blood’ en ‘TKO’ zijn de invloeden van beide heren goed te horen. Ook ‘Murder’ met Jay-Z mag er wezen. Echter na ‘Drink You Away’ zwakt de plaat langzaam maar zeker behoorlijk af door de vele lange tracks die enigszins gaan vervelen, vooral voor de oppervlakkige luisteraar.

Dat Justin Timberlake na zeven jaar afwezigheid weer helemaal terug is heeft hij meer dan bewezen met deze twee platen die hij heeft afgeleverd. Deel een bevat meer van de soulman Justin, terwijl deel twee voor de feestbeesten een welkome plaat is. Je kunt je afvragen of het uitbrengen van twee platen van minstens anderhalf uur een goede zet is. Op beide platen staan nummers die te lang duren en daardoor aan kracht verliezen. Één plaat met ‘Best Of Both Worlds’ was beduidend beter geweest. Aan de andere kant, als het vervolg weer zeven jaar op zich laat wachten moeten we misschien blij zijn met deze twee platen. Los van de lengte is het weer een prima plaat van deze popster.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Justin Timberlake Label:Sony BMG Music Entertainment
Cover Of Montreal - Lousy With Sylvianbriar

Of Montreal - Lousy With SylvianbriarDe band Of Montreal is in 1996 opgericht door frontman Kevin Barnes. Bij...

Cover The Animen - Hi!

The Animen - HI! Het Zwitserse The Animen is een band die ook, net als zoveel acts...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT