RECENSIE: Badly Preserved - Still Feeling

2002-10-08 Badly Preserved zegt beïnvloed te zijn door metal en crossover grootheden als Sevendust, Fear Factory en Stuck Mojo. Daar is op 'Still Feeling' echter helaas weinig van terug te horen. Het zou kunnen dat deze invloeden ergens verstopt zitten achter de slechte productie. Het lijkt er op dat deze jongens eigenlijk liever niet al te moeilijk in het gehoor liggende muziek maken. Zanger Elton kan best goed zingen en de anderen beheersen ook duidelijk hun instrumenten. Flink wat gitaarpartijen en zuivere zangstukken hebben de potentie om lekker te klinken. Het doffe totaalgeluid zorgt er echter voor dat luisteren naar dit album nooit echt een pretje wordt. Waarschijnlijk komen de aanwezige goede ideeën (en dat zijn er best veel) live beter tot z'n recht.

In plaats van zelf dit album in elkaar te knutselen had Badly Preserved beter wat meer aandacht kunnen geven aan de beste drie of vier nummers en die op een demo kunnen zetten. Wat doet die Parental Advisory Explicit Lyrics afbeelding trouwens op het hoesje? Hoort dat bij het gekozen imago? In Maart 2003 verschijnt reeds het volgende album. Hopelijk is die beter Preserved.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Badly Preserved Label:Eigen Beheer

Ship Of Fools - Let's Get This Mother Outta HereOoit had het metal en doomlabel Peaceville een zusterlabel met de naam...

Lemon8 - The Inner Sanctuary Sessions Zo'n twee jaar geleden zat hij ineens tussen een stapeltje nieuwe platen. Een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT