RECENSIE: Herb Spectacles - Bongolito's Hideaway

The Herb Spectacles - Bongolitos Hideaway
recensie cijfer 2006-06-26 The Herb Spectacles hebben zichzelf vernoemd naar Herb Alpert, de koning van de Mariacchi, die bekend werd met zijn Tijuana Brass Band. Het nieuwe Herb Spectacles album Bongolito’s Hideaway staat dan ook vol met goed in het gehoor liggende Mariacchi in de beste Herb Alpert traditie. Leuk is dat ze hun muziek verrijken met invloeden uit andere muziekstijlen. Zo komt in het nummer Divisadero een lekkere bluesy mondharmonica voorbij en hoor je in het nummer Flamingo een duidelijke rock invloed. Ook zijn in verschillende nummers wat surf invloeden te horen, maar dat is met twee ex-Treble Spankers in de gelederen natuurlijk geen verrassing.

Uitschieters zijn het eerder genoemde Flamingo, Maria Zamora en One Of Your Lovers waarin een werkelijk prachtige trompet melodie zit.

Bongolito’s Hideaway is een lekker zomerse plaat die ongetwijfeld heerlijk wegluistert als je met een goed glas rosé in de tuin zit. De muziek is vrij gevarieerd, maar het (vrijwel) volledig ontbreken van vocalen maken het geheel uiteindelijk toch een beetje saai.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Herb Spectacles Label:Excelsior Recordings
Rene SG - Rene SG

Rene SG - Rene SGWanneer het Nederlandse Rene SG eens in het voorprogramma zal spelen van een...

Envasadora

Envasadora - Fastlane Cruisin' Envasadora, Spaans voor inpakmachine, werd in 2000 opgericht. in het zuiden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT