RECENSIE: Attila - About That Life

Atilla
recensie cijfer 2013-08-07 Op de jongste editie van Groezrock opende in de kleinste tent, terwijl het nog laat in de ochtend was, de band Atilla het bal. Boze mannen met een kater, net wakker en bovendien vol goede zin. Atilla schudde het festival wakker, en daar konden we al een glimp opvangen van het nieuwe album About That Life.

Er passeerden immers een paar nieuwe en vooral beloftevolle tracks. Het waren namelijk hoogtepuntjes in de set van de Amerikanen. En About That Life wisselt die belofte erg netjes in. Met humor, grove teksten ( "poppin bottles, rollin blunts, we never give a motherfuck"), seks ("she rides my dick like it's a merry go round") en een eindeloze ode aan feesten, mensen beledigen, dronken en stoned worden en navenante zaken die bij het uitermate stoere ‘Thug Life’ van de band en vooral frontman Fonz horen.

Die heeft overigens de gave om de meest uiteenlopende stemmen op te zetten en die in razend tempo af te wisselen. Waar dat op vorige albums soms nog wat lafjes klonk, gaat het op About That Life helemaal goed. Diepe grunts, scherpe snelle screams, raps, rauwe zang, hij wisselt het in een debiel snel tempo af.

Het past naadloos bij de eveneens snel wisselende muziek die de heren maken. Buiten dat de hardcore die de mannen maken eigenlijk altijd bot hard klinkt, wordt er gesmeten met tempowisselingen en breakdowns. Daarmee komen we wel gelijk bij het enige echte minpunt aan About That Life. Het vijftal doet namelijk wel continu hetzelfde in de zin dat de nummers sterk op elkaar lijken. De tracks zijn telkens zo complex in hun vorm, dat alles er al in zit wat binnen het genre past. Daardoor hebben de veertien tracks op het album, op de twee interludes na, erg veel van elkaar weg.

Dat geldt ook voor de teksten, maar die zijn eigenlijk dusdanig grappig dat dat niet uitmaakt. Tenzij deze dudes deze onzin echt menen. Dan is het treurig. Verder heeft Atilla een prima album neergezet. Hard, grof, rauw en boos. Dat is wat we willen van deze dudes en dat geven ze. Niks mellow, gewoon tegen de haartjes in strijken en in het gezicht spugen.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Attila Label:Bertus
Cover Edenbridge - The Bonding

Edenbridge - The Bonding Edenbridge loopt, zonder dat je er erg in hebt, al weer vijftien jaar mee....

Cover Vanna - The Few And The Far Between

Vanna - The Few And The Far Between Het Amerikaanse Vanna staat te boek als post-hardcore band. Om de band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT