RECENSIE: Lacuna Coil - Karmacode

Lacuna Coil - Karmacode
recensie cijfer 2006-04-14 De Italiaanse band Lacuna Coil viert dit jaar alwaar haar tiende verjaardag en viert dit met Karmacode. Het vierde album van het zestal. Hoewel de band ooit werd omschreven als ‘gothic metal’ is dit album, wat mij betreft, gewoon rock met een vrouwenstem.

Deze vrouwenstem wordt verzorgd door Cristina Scabbia en vaak bijgestaan door die van Andrea Ferro. Vocaal gezien is dit een combinatie die zorgt dat de nummers niet gaan vervelen en niet op elkaar lijken.

Het album is voorafgegaan met de single Our Truth. Dit nummer gaf al aan dat de band pakkender en poppiër is geworden in tegenstelling tot de eerdere uitgaven. Helaas is deze single een goed voorbeeld voor de overige twaalf tracks. De nummers zijn goed, maar niet zo goed als dat Lacuna Coil kan!

De cd wordt verrassend genoeg afgesloten met een cover. Een erg goede cover die totaal niet bij de band past – Enjoy The Silence. Erg leuk om dit Depeche Mode nummer eens te horen met een vrouwenstem.

Karmacode is een echte aanrader voor fans van het nieuwe werk van bands als Within Temptation en Evanescence. Wanneer je naar het hardere werk verlangt, raad ik je aan de oude Lacuna Coil albums maar weer te gaan luisteren.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Lacuna Coil Label:Century Media
Flowers for the Few - Away From The Numbers

Flowers for the Few - Away from the numbersOndanks het feit dat het Vlaams Brabantse Flowers For The Few al heel wat...

Celtic Frost - Monotheist

Celtic Frost - Monotheist Met het album Monotheist is de come-back van het Zwistserse Celtic Frost...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT