RECENSIE: Liftid - Starting Fire

Liftid - Starting Fire
recensie cijfer 2006-04-05 Eén van de grootste, oudste en gezelligste festivals van ons land is het driedaagse Pinkpop. Dit festival wordt elk jaar geopend door de winnaar van de “Nu Of Nooit”-wedstrijd. In 2003 ging de metalband Liftid er met deze prijs vandoor, in dat jaar was de band nog maar twee jaar bezig (!) en hadden ze nog niet eens een album uit.

Ondertussen zijn we drie jaar verder en heeft de band twee albums uitgebracht – Stars and Lions en Starting Fire. Laatstgenoemde werd eerder dit jaar gepresenteerd in een uitverkochte Azijnfabriek (Roermond). Net als ik waren er veel mensen erg benieuwd naar deze opvolger.

Het album is, net als de vorige, geheel in eigen beheer gemaakt en uitgebracht. Normaal gesproken betekent "eigen beheer" een gekopieerde cd, waar met een viltstift artiest en titel geschreven staat. Bij Liftid mag het allemaal wat meer kosten en ziet het er erg gelikt uit. Het cd-doosje zelf zit zelfs nog in een mooi verzorgde kartonnen hoes!

De titeltrack is een nummer wat als eerste mijn aandacht krijgt. Zanger Nick Cremers horen we in dit nummer zingen, rappen, grunten en schreeuwen. De band staat dan ook bekend om zijn originaliteit. Naast de zang is ook de muziek erg afwisselend en is geen één nummer hetzelfde. Zo is er zelfs plaats voor erg rustige nummers (Touching Void en Dive).

Naast de twaalf tracks staat er ook een videogedeelte op het schijfje; de clip van de single (was o.a. te zien op MTV en The Box), de ‘making of’ het album en een promofilmpje met een live optreden.

Starting Fire is een erg leuk album geworden en hopelijk werven ze er meer luisteraars mee. Wat mij betreft mag deze band in ieder geval vaker op een grote festival als Pinkpop staan. Dit ook zonder een wedstrijd te hoeven winnen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Liftid Label:Eigen Beheer
Novastrike - Apparatus

Novastrike - ApparatusAppartus is de naam van de debuut EP van Novastrike. Deze 4-koppige band uit...

Fifa Street 2

XBOX - Fifa Street 2 De voetbalwereld en de game-industrie blijken goed samen te gaan. Ieder jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT