RECENSIE: Nas - Life Is Good

Cover Nas - Life is Good
recensie cijfer 2012-07-28 Rapper Nas had de afgelopen periode genoeg inspiratie voor een volgend album. Naast een lange echtscheiding van zangeres Kelis kreeg de MC ook nog de belastingdienst achter zich aan wegens wanbetalingen. Dat eerstgenoemde een inspiratie is voor het tiende album van Nas laat de hoes meteen zien. Hoewel de rapper gekleed in pak in een dure club zit, hangt de trouwjurk van Kelis verlaten over zijn knie. Gelukkig resulteert de ellendige periode in een positieve conclusie; Life Is Good.

Het Life Is Good album is wederom een hoogtepunt in de carrière van de rapper. Met volwassen perspectief bekijkt de 38-jarige artiest de wereld. Dit blijkt onder andere uit een prachtige ode aan zijn dochter op de track ‘Daughters’. Op ‘Cherry Wine’ duikt er een postume bijdrage van Amy Winehouse op. De prachtige soulstem sluit sterk aan bij Nas zijn zoektocht naar de prinses op het witte paard.

Qua producties weet Nas het gevoel van zijn hoogtijdagen ten tijde van Illmatic terug te brengen. ‘The Don’ is een knaller die elke tent ongetwijfeld laat ontploffen. ‘Loco-Motive’ klinkt met zijn boombap geluid ook alsof het een verloren track van zijn klassieke werk is. Desondanks weet Life Is Good als geheel niet het niveau van Illmatic te halen. In het middenstuk zitten er helaas enkele R&B gastbijdragen tussen die de luisteraar uit de opgebouwde sfeer halen.

Dat rappers ook over meer menselijke zaken kunnen rappen zagen we recentelijk al vaker. Op Life Is Good tilt Nas dit wederom naar een hoger niveau. Hier horen we een volwassen vader met een zware echtscheiding achter de rug. Het resulteert in een persoonlijke plaat van de beste verhalenverteller uit de hiphop. Daarbij weet de rapper ijzersterk het productionele geluid van de jaren ’90 te bewaren.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Nas Label:Def Jam
Cover Bazzookas - Groeten Uit Paradiso

Bazzookas - Groeten Uit ParadisoToen VanKatoen zanger Bazz Barnasconi The Palookas kwam versterken was...

Cover The Gaslight Anthem - Handwritten

The Gaslight Anthem - Handwritten Het duurde twee jaar voor The Gaslight Anthem met een opvolger voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT