RECENSIE: The Veldman Brothers - Bringin' it To You Live

Cover The Veldman Brothers - Bringin' it To You Live
recensie cijfer 2012-07-04 The Veldman Brothers gelden al enkele jaren als de meest consistente en swingende bluesband van Nederland. Onder de bezielende leiding van Gerrit en Bennie Veldman speelt het gezelschap een ijzersterke mix van traditionele bluessongs met een rauw rockend randje. Na twee op deze website goed ontvangen platen geeft Bringin’ It to You Live een live-impressie van de muziek van de heren.

Het is meteen duidelijk dat de nummers live net zo fier overeind blijven staan als op de twee platen. Het repertoire bestaat voor ongeveer een helft uit covers en de andere helft bestaat uit eigen songs. Het John Lee Hooker nummer ‘Boom Boom’ mag dan een weinig verrassende keuze zijn, de gebroeders Veldman weten het lied goed te vertolken. Met name een heerlijk jengelend orgel geeft het nummer extra kracht. Ook het van Howlin’ Wolf afkomstige ‘Killing Floor’ krijgt een passende vertolking.

Hier tussendoor schitteren de net zulke sterke zelf geschreven nummers. ‘Tell Me Baby’ knalt dankzij haar mondharmonica fantastisch. Mede door het heerlijke bluesrock gevoel moet het nummer elke zaal wel gegarandeerd plat krijgen. Dit gevoel wordt voortgezet op de afsluitende ‘Boogie’. Het ruim tien minuten durende nummer ontleend haar kracht wederom aan de mondharmonica. Tegen het einde wordt er heerlijk gejamd door de verschillende muzikanten.

De plaat ringin’ It To You Live is een toevoeging aan het Veldman Brothers repertoire waar ze trots op mogen zijn. De sfeer van hun bluesrock optredens is goede vertolkt naar de cd. Dankzij de aangename mix van eigen nummers en bluesklassiekers leent Bringin’ It To You Live zich uitstekend voor een ritje over de snelweg. Uiteraard is het ook de perfecte reclame voor een live-ervaring van de gebroeders Veldman.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:The Veldman Brothers Label:Eigen Beheer
Cover Kill Devil Hill - Kill Devil Hill

Kill Devil Hill - Kill Devil HillBassist Rex Brown (ex-Pantera en Down) heeft met Kill Devil Hill weer een...

Cover The Coronas - Closer To You

The Coronas - Closer To You Terwijl wij hier in Nederland meteen aan die Spaanse biertjes denken, zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT