RECENSIE: The Peas Project - Power & Romance

Cover The Peas Project - Power & Romance
recensie cijfer 2012-06-19 Waar een duo vaak hele intieme liedjes aan zich laat kleven, vormt het elftal van The Peas Project een krachtige storm van muzikaal geweld. De sound van hun debuutalbum This Is Our First Record uit 2007 is voor dit album aangevuld met klinkende electro. Dit resulteert in een nog opvallendere verschijning op het podium. Mede dankzij producer Toni Economides is de plaat een aanstekelijke bom die live voor het nodige krachtwerk kan zorgen. Dit tweede album krijgt de naam Power & Romance met zich mee, waarbij het dus duidelijk het powergedeelte uit de titel is dat de boventoon voert. The Peas Project is immers één grote brok energie, dat blijkt wel weer.

De single die aan de release van dit album als EP voorafging, 'Party Crasher' genaamd, zet onmiddellijk de toon voor het gehele album: snelle beats, catchy lyrics en een doordachte opbouw. Hun funk, pop en rockarrangementen zijn te aanstekelijk om aan een podium voorbij te laten gaan. Zo ook bij het opvallende ‘The Risk’, ‘Naked Truth’ en ‘R’N’B Is Dead’. Het lijkt alsof deze bende hun fans met diverse muziekgenres tevreden wil stellen, misschien wat teveel van het goede, maar aan talent ontbeert het niet.

Een mooi voorbeeld hiervan is eveneens ‘Hot Scene’, dat bomvol staat van salsa-invloeden. En ook afsluiter ‘Blue Time’ gaat zelfs nog richting dub en reggae. Je zou dus kunnen zeggen dat The Peas Project niet weet wat het wil, maar noem het veelzijdigheid ten top. Echter, na dertig minuten luisteren kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat ondanks die breaks, tempowisselingen en verscheidenheid aan genres, we het allemaal al eens gehoord hebben. Sterker nog, af en toe vormen de nerveuze blazers in combinatie met het stemgeluid van Mark Zinga een chaos die zo snel mogelijk geskipt moet worden. Misschien net iets te veel Redbull achter de kiezen, en dat is zonde.

Al met al maakt dit tweede grote werk van deze elf Brusselse bigbandmuzikanten ons wel ontzettend nieuwsgierig naar hun liveoptredens op verscheidene zomerfestivalletjes. Want daar komt hun explosiviteit nu eenmaal het beste tot hun recht. The Peas Project is op 1 juli te zien op Colour Café en op 6 juli op Les Ardentes.
Recensent:Joey van der Leemputten Artiest:The Peas Project Label:Pias
Cover Ripsaw - Bulletgroove

Ripsaw - Bulletgroove Ripsaw is terug, en hoe! We hebben er meer dan drie jaar op moeten wachten,...

Cover Downtown Struts - Victoria

Downtown Struts - Victoria Lekkere ouderwetse punkrock, geen toevoegingen, maar gewoon tien recht voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT