RECENSIE: Bob Sinclar - Disco Crash

Cover Bob Sinclair - Disco Crash
recensie cijfer 2012-05-17 Bob Sinclar is al jaren een grote naam in de housescene, waarin het hem lukte een grote schare fans te bedienen. Zijn nieuwe plaat Disco Crash bevat een pastiche aan hedendaagse house en allerhande samenwerkingen. Een plaat die productioneel in orde is, maar muzikaal als los zand aan elkaar hangt.

De titel verraadt overigens niet veel over de verschillende genres. Disco Crash staat vooral vol met diepe nu-housebeats, die volgens hedendaags recept volgerapt worden. De enige track die zonder meer het predicaat disco verdient is ‘Fuck With You’, een collaboratie met de Britse Sophie Ellis Bextor, bekend van de hits als ‘Murder on the Dancefloor’. Overigens ontbreekt de rap ook hier niet.

Een ander nummer dat in het oog springt is ‘Wild Thing’. Bob Sinclar én Snoop Dogg, de elite misschien wel van twee verschillende popmuzikale werelden. Maar de beat boeit niet en Snoop klonk zelden zo lauw, ongeïnspireerd en plichtmatig. Hij vertelt een geinig verhaaltje – dat wel. Maar we mogen best wat meer verwachten.

Dan is er nog ‘Tik Tok’, een vooral lachwekkende symbiose van 2Unlimiteds ‘No Limit’ en dancehall ambassadeur Sean Paul. Het nummer eindigt zoals het begon en doordobberde, waardoor je je afvraagt waarom je het niet eerder uitzette. ‘Rainbow of Love’ is overigens nog een aardige, zomerse track, gebaseerd op een sample uit discoklassieker ‘Dance With You’ van Carrie Lucas. Maar dat is het wel zo’n beetje.

Hoewel de meningen al verdeeld waren over Bob Sinclars pionierschap, is hier op Disco Crash hoe dan ook geen sprake meer van. Het is duidelijk inzetten op verkoop – wat waarschijnlijk nog best goed gaat lukken ook. Voor iedere jonge housefan zit er vast één track bij van zijn of haar gading. Maar de liefhebber van platen als Champs Elysées heeft wel een heel erg goede avond nodig om Disco Crash te waarderen.
Recensent:Mikko Kuiper Artiest:Bob Sinclar Label:News
Cover Hummingville - With An Elephant in a Room

Hummingville - With An Elephant in a RoomHet persbericht zegt het al: En vanuit het niets is daar With An Elephant In...

Cover Zinkzand - De Thee Trekt Maar De Zee Nog Meer

Zinkzand - De Thee Trekt Maar De Zee Nog Meer Een zweem van vervreemding en creativiteit hangt om het album wat er voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT