RECENSIE: Per.verz - De Geboorte van Kim Lee

Cover Per.Verz - De Geboorte van Kim Lee
recensie cijfer 2011-12-20 Op de eerste Homegrown cd uit 2002 kon Nederland kennis maken met Raymzter, Opgezwolle Pete Philly en D-Men. Namen die tegenwoordig bij de gevestigde orde horen, maar destijds nog geen groot publiek bereikt hadden. Ook in 2011 is er weer een editie van Homegrown verschenen en een van de rappers die geselecteerd is voor de versie van 2011is Per.Verz.

Per.Verz is de artiestennaam van Kim Lee Wong en met zijn eigen album De Geboorte Van Kim Lee heeft hij een heel mooi concept album neergezet. Per.Verz heeft veel moeite gedaan om het album in de vorm van een film weer te geven. Dat gegeven heeft hij doorgevoerd in de hoes die de vorm van een dvd hoes heeft en het boekje wat opgemaakt is als een filmscript.

Het eerste nummer is een soort trailer en hierna ontvouwt zich een muzikale film. Per.Verz wordt in het tweede nummer geboren als Kim Lee en vervolgens word je in de rest van de nummers meegenomen in een aantal scènes uit zijn leven. Dit resulteert in grappige verhalen over uitgaan en er een bende van maken zoals de nummers 'Woeps (Dacht Ik Dat Hardop)' en 'PartyPooper', maar ook in wat zwaardere stukken over vervelende momenten zoals ruzie met ouders en soortgelijke ellende.

Per.Verz geeft zich op zijn debuut helemaal bloot en weet op een fraaie manier zijn gevoelige onderwerpen aan te snijden. De rapper heeft overduidelijk heel erg zijn best gedaan een goed album af te leveren maar het ontbreekt hem helaas aan kwaliteit. Hij is niet de beste rapper van Nederland en ook zijn teksten zijn niet scherp genoeg. Na enkele nummers heb je het hierdoor wel gehad met de emo-rap en zijn persoonlijke problemen. Per.Verz kan me gewoon niet een heel album boeien. De gastrappers en grote hoeveelheid nummers zorgen er voor dat het afluisteren van De Geboorte van Kim Lee me gewoon een brug te ver is. De Geboorte van Kim Lee is dus ondanks de uitschieters en zijn goede concept een album geworden wat ik zelden geheel uitzit. Toch zal ik de cd nog wel pakken voor enkele afzonderlijke nummers en gezien de carrière van zijn voorgangers bij de eerdere Homegrown projecten blijft Kim Lee zeker een jongen om in de gaten te houden.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Per.verz Label:Eigen Beheer
Kaat van Vlaanderen – Snowdog

Kaat van Vlaanderen - SnowdogEr is een soort ongeschreven regel dat clichés niet door journalisten en...

R.E.M. – Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982 -2011

R.E.M. - Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage,... En toen was daar ineens het nieuws: R.E.M. stopt ermee. Geen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT