RECENSIE: DJ Roog - Hardsoul. The Sounds of Love and Dedication 3

DJroog-hardsoul3
recensie cijfer 2006-01-25 Rogier van Bueren alias DJ Roog doet al jaren zijn eigen ding. Draaiend als DJ en produrend met anderen, maar vooral met broer Greg. Alweer jaren geleden brak hij door naar een groter publiek, tijdelijk als halve live-act met hulp van zangeres Roos, later vooral als Hardsoul featuring DJ Roog. Zijn muzikale stijl is gebaseerd op de Amerikaanse garagehouse stroming. Een house variant van het eerste uur die je gerust traditioneel muzikaal zou mogen noemen. Melodieën en vocalen in producties gemaakt met niet alleen een dansvloer in gedachten. Ook de meer instrumentale deephouse stroming behoort tot het vaste repertoire van Hardsoul.

Deel 3 van de serie The Sound of Love and Dedication bestaat uit twee schijven. De eerste is een ingetogen luisterdisc, de tweede geeft een impressie van DJ Roog's DJ sets. De producties op cd 1 zijn duidelijk zorgvuldig geselecteerd en van hoge kwaliteit. Ben je liefhebber van dit genre, dan zul je deze vaak draaien. Ben je geen liefhebber van hele softe house, neem dan cd 2. Ook hele softe house, maar dan in dansvloer setting. De eerste track geeft meteen een hele andere invalshoek aan, waarbij we van uitbuiken naar swingen kunnen gaan. De eerste tracks bouwen op naar een deephouse/garage climax die bereikt wordt tijdens Brighter Days van Dajea, waarna meteen de spreekwoordelijke topper Little Love volgt om de euforie voort te zetten. Daarna een nummer dat ongetwijfeld veel hitpotentie heeft: In my Life van Se-Sa. Smaken verschillen gelukkig. Waar veel mensen bij deze track uit de lounge zullen opspringen is het voor mij tijd voor een drankje. Gelukkig is het druk aan de bar, want er volgen wat mindere nummertjes. Zo vind ik track negen een slappe remake van Marshall Jefferson's Move your Body die je doet verlangen naar het origineel, maarrrr...gaandeweg krijgen de platen van Roog een steeds sterker wordend electro sausje. Dit lag niet in de lijn der verwachting na cd 1. Nobody's Home van The Love Machine is erg lekker en Gimme Something van Brian Dalton is zeer effectief op de dansvloer. En daarmee is het alweer een swingend feestje. Het laatste nummer Wicked World van Roog en Greg zelf brengt de mix uiteindelijk terug bij de vertrouwde Roog stijl en daarmee is deze cd rond.

Houd je van ingetogen melodieuze house met hier en daar vocalen over van alles en niets en wil je daar ook nog op kunnen bewegen? Zorg dan dat deze editie van The Sound of Love and Dedication wederom de best verkochte house cd van het jaar wordt, evenals zijn voorganger.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:DJ Roog Label:Hardsoul

Mörk Gryning - Pieces of Primal ExpressionismWanneer je uit Zweden (Stockholm) komt heb je als black-metal al een enorme...

Wings Of Fury - Everlasting Emptiness Het artwork van dit singletje doet me meteen denken aan band als Epica, After...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT