RECENSIE: Thrice - Major / Minor

Thrice – Major/ Minor
recensie cijfer 2011-10-16 Het Amerikaanse Thrice wist op haar zesde album Beggars haar laatste spoortjes hardcore om te zetten in emotionele rock met een post hardcore randje. Op deze plaat leek de band nog het meest op een hardere versie van bands als U2 en Snow Patrol. Het leverde een spannend album op dat door haar goede songs één van de hoogtepunten van 2009 was. De verwachtingen voor Major/Minor , de zevende plaat van de band zijn dan ook hooggespannen.

Helaas worden de verwachtingen niet helemaal ingelost. Dat de band voortborduurt op de vorige plaat is logisch. Het is iets wat bijna iedere band doet, maar het zijn de songs die het net niet halen in vergelijking met zijn voorganger. Begrijpt u het niet verkeerd; Thrice heeft een acceptabele plaat afgeleverd die het aanhoren zeker waard is, alleen heeft de plaat niet de briljante songs van Beggars. Over het algemeen is de plaat een graadje harder, zodat de hardcore wortels weer iets beter hoorbaar zijn.

Nummers waarin de galmende gitaarbogen regelmatig in terug zijn te horen vallen het meeste op, en in dat kader is ‘Call It In The Air’ een van de nummers met de mooiste overgangen. In ‘Treading Paper’ zorgen de contrasten tussen harde en zachte stukken voor mooie momenten. Het zijn ook de nummers waarin zanger Dustin Kensrue het meest als Bono klinkt. ‘Blur’ daarentegen is lekker uptempo en is verreweg het hardste nummer op de plaat en doet wel wat denken aan het werk van Therapy?. ‘Words in the Water’ heeft een lekker ingetogen begin, hetgeen veel nummers op de vorige plaat ook zo onweerstaanbaar maakte. Over het algemeen liggen de nummers allemaal lekker in het gehoor, maar een paar ontstijgen de term “achtergrondmuziek” nauwelijks.

Een robuust album is Major/Minor wel, maar de plaat heeft niet het niveau van zijn voorganger. Over het algemeen is de plaat wisselvalliger en sommige nummers beklijven niet voldoende. Daar tegenover staan dan wel weer een handjevol pareltjes. De band heeft echter al bewezen bijzonder creatief te kunnen zijn en daar doet ook deze plaat niets aan af.


Eerdere recensies van Thrice:
- 06-10-2009: Beggars;
- 21-04-2006: Vheissu.
Recensent:Jan Didden Artiest:Thrice Label:Bertus
Tori Amos – Night Of Hunters

Tori Amos - Night of HuntersMyra Ellen Amos, beter bekend als Tori Amos heeft het haar fans nooit...

Customs - Harlequins Of

Customs - Harlequins of Love Eind 2009, begin 2010 was Customs heel even het heetste Belgische bandje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT