RECENSIE: Taste of Insanity - The Great Escape

tasteofinsanity_200x200.jpg
recensie cijfer 2005-12-14 Hoe snel kan het gaan na slechts één album. De Nederlandse band Taste Of Insanity weet dit als geen ander. Na wat demo’s kwam in 2002 het eerst echte schijfje van dit kwartet onder de naam Anima. Het succes werd zelfs beloond met een finale plek in de Metal Bash, een wedstrijd georganiseerd door hét metalblad van Nederland: Aardschok. Taste Of Insanity slaagt erin metal te maken dat klinkt als een nieuw hip bandje uit Amerika. Dit bewijst tevens dat de band als enige Europese act was genomineerd als ‘Best Unsigned Band’ in een wedstrijd in de States.

Wanneer ik bij het einde van hun bijgeleverde biografie ben staat er met dikke letters “Niet langer meer lezen, draaien die hap en oordeel zelf!!!”. The Great Escape maakt ondertussen alweer zijn vierde rondje in mijn cd speler, dus dat zit wel goed. De band heeft het geflikt om niet alleen maar keiharde rag-metal te maken, maar om deze goed af te wisselen. Scream, grunt, clean. Zanger Roeland Visser kan het allemaal. De cd bevat zelfs een akoestisch nummer: Cameo.

Opvallend is dat de tracknummers zelf zijn opgedeeld in hoofdstukken. Nummer 1 t/m 4 onder het kopje “Aura Of The Ciry”, nummer 5 t/m 8 onder het kopje “October Sky Conflicts”, nummer 9 t/m 12 onder het kopje “Solar Revolution” en nummer 13 onder “Statistics Of Life”. Snap jij het? Ik ook niet.

Zoekend naar welke platenmaatschappij deze band heeft kom ik erachter dat deze er geen heeft. What the fuck. Een band met zulke goede skills moet zeker wel aantrekkelijk zijn voor een label. Of misschien doen de jongens het wel expres allemaal lekker zelf. Ik weet in ieder geval dat het me bevalt!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Taste of Insanity Label:Eigen Beheer
roadrunnerunited

Various - Roadrunner United“Deze cd is geen compilatie album!” opent de brief die bij de cd zit. Het...

Burnout-Revenge-xbox

XBOX - Burnout: Revenge Burnout: Revenge is het vervolg van de succesvolle game Burnout 3: Takedown....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT