RECENSIE: Hellfueled - Born II Rock

Hellfueled-BornIIRock
recensie cijfer 2006-01-30 Wanneer je wat informatie zoekt op internet over de Zweedse band Hellfueled zie je dat ze overal worden afgeschilderd als een Ozzy Osbourne imitatie. Waarom nou altijd weer perse dat vergelijken? Hellfueled rockt en dat is een feit! Dit bewijst zelfs de titel van hun nieuwe album Born II Rock

De elf nummers op de cd zijn erg pakkend. Dit omdat de tekst vrij simpel is en een paar goede one-liners heeft. Neem het geweldige Look Out. Deze song bestaat uit niet veel meer dan deze zin maar is toch een goed nummer. De kracht van Hellfueled ligt hem dan ook in simpele, maar evengoed rockende nummers. Deze formule zou wel eens voor ergernis kunnen zorgen, ware het niet dat er heel wat goede gitaarsolo’s in het album verstopt zitten. Er is gelukkig meer variatie dan op debuutalbum Volume 1.

Helaas is het na 38 minuten alweer afgelopen, maar dit is lang genoeg om te weten waar de band voor staat. Dit is rock met iets teveel Ozzy, maar daar kan de zanger ook weinig aandoen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Hellfueled Label:Black lodge
Burnout-Revenge-xbox

XBOX - Burnout: RevengeBurnout: Revenge is het vervolg van de succesvolle game Burnout 3: Takedown....

Machinehead-elegies

Machine Head - Elegies Roadrunner Records trotste bezit Machine Head komt eindelijk met een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT