RECENSIE: Cryptopsy - Once Was Not

cryptopsy-oncewasnot
recensie cijfer 2005-11-27 Dat opener Luminum op Once Was Not alleen maar schijn is hoef je mij geen twee keer te vertellen; Het nummer op de cd van deze Canadese deathmetal band is een rustig instrumentaal akoestisch nummer. Wanneer je je stereo wat harder zet en de cd dan pas echt begint met In The Kingdom Where Everything Dies, The Sky Is Mortal is het ook even schrikken. Oeps.

Once Was Notis het vijfde album van de groep en geeft extreme death metal met zijn elf tracks een nieuwe betekenis. Keiharde drums met grunts en veel fel geschreeuw staan centraal. Het doet me denken aan meiden die in een achtbaan zitten maar het eigenlijk niet durven en zodoende de longen uit hun lijf blèren.

Opmerkelijk is het een na laatste nummer The End. In deze track horen we ook dat het akoestische gitaartje die we eerder in de opener al tegenkwamen weer wordt opgepakt. Dat we de echte afsluiter Endless Cemetery meer moeten zien als een bonus track is dan ook meteen duidelijk. Deze is (relatief gezien) ook iets rustiger en horen we de gitarist voor het eerst tussen het gedrum en de vocalen te voorschijn komen. Cool.

Vijftig minuten is misschien iets teveel van het goede en dan heeft de band zichzelf wel weer genoeg uitgemolken. Gelukkig heb ik de cd in een kartonnen doosje gekregen zodat hij niet al te veel ruimte inneemt in m'n kast.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Cryptopsy Label:Century Media
smogus-live&unplugged

Smogus - Live & UnpluggedWanneer je normaal gesproken een muziek DVD aanschaft heb je deze met een...

manntis-sleepinyourgrave

Manntis - Sleep In Your Crave Een tijdje terug kregen we op MTV eindelijk eens een keer iets anders als het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT