RECENSIE: Dennis van der Geest - Sounds from the Loft

Dennis van der Geest - Sounds from the Loft
recensie cijfer 2011-03-27 Dennis van der Geest, is dat niet die bekende judoka? Inderdaad, nu hij zijn judopak aan de wilgen heeft gehangen geeft hij zijn andere passie alle ruimte. Die passie is muziek, dance in het bijzonder. Gevalletje zwart gat of een vroege midlife-crisis zou je denken.

Maar da's te gemakkelijk, van der Geest treedt namelijk al een poosje op als DJ Dennis. Dat hij bij alles wat hij doet bepaalde ambities heeft past bij iemand met een topsportmentaliteit. Maar talent en succes in sport betekent natuurlijk nog geen talent en succes in de muziek. Met Sounds from the Loft presenteert hij zichzelf aan een groter publiek. Dat doet hij met zijn interpretatie van disco en oude house zoals die op menige zolder te vinden is.

Bekijk je de lijst van nummers dan zie je dat van der Geest zich heeft uitgeleefd op dancemuziek vanaf de jaren zeventig tot nu. Het begint met Alison Limerick's 'Where Love Lives'. Dit nummer is voorzien van een typische dancebeat maar blijft duidelijk herkenbaar. Al gauw blijkt dat dit het recept van chef Dennis is, bekende dancetracks voorzien van een eigentijds sausje. Dat sausje is eenvoudig en nooit overheersend, maar maakt dat de songs te verteren zijn voor een hedendaags dancepubliek.

Van der Geest kent zijn klassiekers wel. Zo hoor je materiaal uit de late jaren zeventig van bijvoorbeeld Teddy Pendergrass, Gwen McCrae en Chicago. Dat wordt afgewisseld met tracks uit de jaren negentig van Jamiroquai, The Bucketheads of Lisa Lisa and the Cult Jam. Daarnaast heeft hij zich aan recente songs van Dr. Kucho of Roger Sanchez gewaagd. Je hoort ze niet in chronologische volgorde, want het gaat hier niet om hun leeftijd, maar om hun enige doel. Dat doel is dansen!

Sounds from the Loft zal er bij het gemiddeld uitgaanspubliek wel in gaan als koek. Als dat zijn enige doel was is hij geslaagd. Geen luistervoer voor fijnproevers dus, maar wat kan die jongen judoën hè?
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Dennis van der Geest Label:Sony Music
Mirror Queen - From Earth Below

Mirror Queen - Mirror QueenHet uit New York afkomstige Mirror Queen werd gegrondvest op de resten van...

The Green Children - Encounter

The Green Children - Encounter The Green Children maakt atmosferische popmuziek. De groep bestaat uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT