RECENSIE: Gypsy on the Rocks - Soul for a Gun

Gipsy On The Rocks – Soul For A Gun
recensie cijfer 2011-02-27 Dat België momenteel een toonaangevend muziekland begint te worden blijkt wel uit de hoeveelheid goede bands die bij onze zuiderburen vandaan komen. Zo komt Gipsy On The Rocks ook uit België en brengt twee jaar na haar eerste demo het debuut Soul For A Gun in eigen beheer uit. Dat de band hard aan de weg timmert en daarbij wat los maakt blijkt wel uit het feit dat ze onlangs de “Maes.BE.Music” wisten te winnen. Dit is een grote bandcompetitie waar dit keer maar liefst 144 bands aan meededen.

Gipsy On The Rocks maakt vrij ongecompliceerde rock met bluesinvloeden, en staat muzikaal stevig in de jaren zeventig en tachtig. De eerste naam die ondergetekende te binnen schiet is Concrete Blonde. Vooral omdat het stemgeluid van zangeres Hanne Hofmans wel wat van dat van Johnette Napolitano weg heeft en omdat ze soms dezelfde dramatiek in de nummers laat horen. Luister in dat kader maar naar ‘Mariella’ of het tussenstuk van ‘Forbidden Blood’ dat verder gebouwd is op gitaarwerk dat aan The Cult doet denken.

Een ander geluid laat ze horen in ‘Dangerzone’ waarin ze klinkt als Pat Benatar op haar gevaarlijkst. Verder is de band stevig door het bluesvirus bevangen. ‘Second Wind’ is een duister blues nummer dat enigszins klinkt als Led Zeppelin, maar dan met een zangeres. Het stokoud klinkende bluesje ‘Gotta Go’ lijkt rechtstreeks uit de erfenis van Leadbelly te komen. Verder staat het album bol van de stuwende rocksongs als ‘Thousand Clues’, ‘Nervous Breakdown, en ‘Brace Yourself’. Nummers die een zaal moeten kunnen opzwepen en die door de band retestrak worden neergezet.

België is weer een prima rockband rijker, een rockband die getuige de prestaties op het debuut een gouden toekomst in het verschiet ligt. Toegegeven, het moet dan allemaal wel meezitten, maar de band schrijft prima songs en schijnt volgens ooggetuigen een regelrechte podium sensatie te zijn.
Recensent:Jan Didden Artiest:Gypsy on the Rocks Label:Eigen Beheer
M.ill.ion - Sane & Insanity

M.Ill.Ion - Sane & InsanityDe melodische bende van M.ill.ion zijn alweer aan hun zevende studio album...

Moonsorrow - Varjoina Kuljemme Kuolleiden Maassa

Moonsorrow - Varjoina Kuljemme Kuolleiden Maaassa Het ontstaan van Moonsorrow gebeurt in het jaar 2005. Deze kruisvaarders...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT